ГЕРБ ще продължи да работи за енергийната диверсификация на България

...
ГЕРБ ще продължи да работи за енергийната диверсификация на България
Коментари Харесай

Борисов пред президента на Уестингхаус: ГЕРБ работи за нови ядрени мощности АР 1000

ГЕРБ ще продължи да работи за енергийната диверсификация на България по всички линии. Това съобщи водачът на партията Бойко Борисов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Борисов се срещна през днешния ден с президента на водещата американска компания за нуклеарни технологии „ Уестингхаус “ Тарик Чохо, отговарящ за нуклеарното гориво, вицепрезидента на завода за нуклеарно гориво в Швеция Азис Даг и представителя на компанията за България Иван Пиронков.

„ Решението за 100% диверсификация на съветското нуклеарно гориво, което одобри Народното събрание, беше импортирано и признато с гласовете на ГЕРБ и евроатлантическите партии. Нашите депутати внесоха и предлагането и работиха за приемането на решението за създаване на нови нуклеарни мощности в страната по технологията АР 1000 “, акцентира Борисов пред гостите си.

Той е уверил представителите на „ Уестингхаус “, че с „ работата си ГЕРБ ще продължи да бъде поръчител за евроатлантическата ориентировка на България “. „ В рамките на срещата обсъдихме вероятностите пред взаимното ни съдействие “, добави Борисов.

На срещата са участвали някогашният енергиен министър Делян Добрев и някогашният шеф на АЕЦ „ Козлодуй “ Валентин Николов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР