ГЕРБ ще предложи състав на кабинет. Убеден съм, че на

...
ГЕРБ ще предложи състав на кабинет. Убеден съм, че на
Коментари Харесай

Борисов обеща кабинет пред Фон дер Лайен

ГЕРБ ще предложи състав на кабинет. Убеден съм, че на страната ни е належащо устойчиво държавно управление. Това написа Бойко Борисов във " Facebook ". Той е в Атина за срещата на ЕНП.

Борисов разговарял с председателката на Европейския парламент Роберта Мецола и точно на нея заречен да предложат кабинет в отговор на политическата рецесия в България.

" Благодарих й, че Европарламентът за следващ път поддържа България по пътя й към Шенген и подчертах, че е неприемливо пред страната ни да се слагат спомагателни политически условия, откакто от дълго време сме изпълнили всички критерии за участие ", написа Борисов.

" Правителството, което ще предложи ГЕРБ ще бъде от специалисти, които могат да стабилизират България ", декларирал Борисов и на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" ГЕРБ ще продължи разговора с всички парламентарните партии, тъй като на България е нужен кабинет, който да форсира работата по приемането на всички закони по Плана за възобновяване и резистентност. Заявих още, че с помощта на парламентарно болшинство, отпред с ГЕРБ, страната ни към този момент е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна. Въпреки рецесиите, през които минава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентировка на България във връзка с придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България поддържа и вероятностите за участие на Република Северна Македония в Европейски Съюз, само че е време и съседката ни да извърши своите отговорности от този развой като даде конституционни гаранции за правата на всички свои жители ", добавя водачът на ГЕРБ. 
 
 

 
 
 

1,1 хил.Димитър Вучев и 1,1 хил. други
 
148 коментара
99 споделяния
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР