ГЕРБ ще предложи правителство от хора, които нямат нищо общо

...
ГЕРБ ще предложи правителство от хора, които нямат нищо общо
Коментари Харесай

Доц. Стойчев: ГЕРБ ще предложи правителство от хора, които нямат нищо общо с политиците

ГЕРБ ще предложи държавно управление от хора, които нямат нищо общо с политиците, от напълно нови фигури, доста мъчно за отричане от други съображения, с изключение на чисто партийните. Това допусна политологът Стойчо Стойчев пред Нова тв.

 

Правителството ще е от същия порядък като това на проф. Николай Габровски, даже може да се търсят хора, които в никакъв случай до момента не са имали допир с каквито и да е партии, с цел да не може да бъдат отхвърлени с обяснението, че са партийци, добави той. И попита: в случай че ги отхвърлите тях, с какви очи ще желаете поддръжка.


В ГЕРБ и Борисов има предпочитание за работещо държавно управление, каквото и да е то, с цел да се ограничи властта на Радев, безапелационен бе Стойчев.

 

Много по-лесно щеше да бъде, в случай че ПП-ДБ бяха първи, да получат от ГЕРБ поддръжка, без задължения в държавното управление с министри. Все отново те могат да бъдат неодобрени когато и да е в Народно събрание. Но в този момент обстановката става доста по-сложна, тъй като Политическа партия има имидж и облик на анти-ГЕРБ изразителност и е немислимо да сменят това пътем, ще бъде електорална злополука за тях. Така че задачата стана извънредно сложна, тъй като Политическа партия не можаха да завоюват изборите, проучва политологът.

 

Мнението на Демократична България е по-нюансирано, само че това не значи, че ще има разцепление в обединението. Мисли за кабинет с специалисти. За Христо Иванов е доста по-изгодно. Те виждат за себе си доста повече изгоди да има кабинет, в сравнение с да вървим на нови избори, сподели журналистката Мира Баджева.

 

Хартиената коалиция има болшинство и могат да ръководят 4 години умерено, даде образец обаче пиар специалистът Любомир Аламанов. Според него ще се намерят причини в ГЕРБ да бъде свалена възбраната за коалиция с Българска социалистическа партия.


Демократична България доста добре знаят какво е да си в коалиция с ГЕРБ, след такава не влязоха в Народното събрание, добави Аламанов.

 

Политическа партия вършат доста допустимо не просто изваждането на Борисов, само че и връщането на партията на бял кон във властта. Когато казваш, че няма да подкрепиш, оставяш опция на съперника ти да споделя, че ти страдаш от политически инфантилизъм, тъй като искаш единствено ти да редиш политическия шах, разяснява политологът Любомир Стефанов.

 

Впоследствие Политическа партия не може да направи нищо в Народното събрание, без едни пръсти да натискат едни копчета. И тогава групата на ГЕРБ ще би трябвало да стои там, с цел да не се окаже най-после, че Политическа партия не желае да работи с ГЕРБ, само че й се постанова да работи с Движение за права и свободи, предизвести той.

 

При всякаква обстановка на Политическа партия може да се наложи да работи с Движение за права и свободи, както преди години се наложи на Борисов. Движение за права и свободи постоянно е приятел, който оказва помощ, когато би трябвало да се гласоподава бюджета или други значими неща, добави Стойчо Стойчев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР