ГЕРБ ще предложи друг министър-председател, а не Бойко Борисов. Ако

...
ГЕРБ ще предложи друг министър-председател, а не Бойко Борисов. Ако
Коментари Харесай

Нова оферта: ГЕРБ ще предлага кабинет без Бойко Борисов

ГЕРБ ще предложи различен министър-председател, а не Бойко Борисов. Ако и освен това състояние не получи болшинство за държавно управление, партията е подготвена да поддържа кабинет, препоръчан от Слави Трифонов. Новината, обявена в сряда вечерта от министрите Екатерина Захариева и Деница Сачева, пристигна часове след утринната оферта на премиера Борисов да даде на Слави Трифонов, който " да си поеме отговорността " за сформиране на държавното управление.

" Нямаме обсъждани още имена за министри или кой ще бъде министър председателят ", сподели вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева пред Българска национална телевизия, говорейки за първия мандат за кабинет, който президентът ще връчи на ГЕРБ.

По мотив концепцията за държавно управление без Борисов тя напомни, че той още преди време е споделил, че след края на мандата ще се отдръпна от премиерския пост и ще се погрижи за партията си.

Социалните министър Деница Сачева, говорейки пред бТВ, даде същото пояснения по какъв начин Борисов неведнъж е заявявал, че е подготвен да се отдръпна и да остане единствено водач на партията.

" Искаме да дадем знак, че не сме деструктивна политическа мощ. Време е всички, които даваха политически поръчки на изборите, в този момент да стартират тяхната реализация и да покажат на процедура какво биха могли да създадат ", сподели Сачева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР