ГЕРБ ще предложи бившия председател на 44-ото Народно събрание Димитър

...
ГЕРБ ще предложи бившия председател на 44-ото Народно събрание Димитър
Коментари Харесай

ГЕРБ издига кандидатурата на Димитър Главчев за председател на Сметната палата

ГЕРБ ще предложи някогашния ръководител на 44-ото Народно заседание Димитър Главчев за ръководител на Сметната палата, заяви в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова. Тя добави, че номинацията е утвърдена от ръководещия сътрудник „ Продължаваме промяната – Демократична България “. Засега не е известно дали обединението ще има своя кандидатура за ръководител на институцията.

Срокът за внасяне на номинации в деловодството на Народното събрание изтича през днешния ден в 18.00 часа. В петък той беше продължен за повторно, откакто до вечерта на 7 юли единствената импортирана кандидатура беше тази на Нина Стоименова, издигната от „ Възраждане “. С проекторешението за удължение на периода депутатите дефинираха до избора на нов ръководител длъжността да извършва Горица Грънчарова-Кожарева, бивш заместител на Цветков, а след отстраняването му краткотрайно изпълняваща длъжността му.

Лидерът на депутатите на ГЕРБ в Народното събрание Десислава Атанасова съобщи, че ГЕРБ и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ са се разбрали да създадат законодателна смяна, тъй че подуправителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) също да се избира от Народното събрание, както и да извършва длъжността на шеф до избора на нов титуляр.

Това се постанова, защото във вторник (11 юли) депутатите отхвърлиха единствената кандидатура за шеф на НЗОК – на Жени Стайкова, издигната от Българска социалистическа партия. При отстраняването на предходния шеф на здравната каса, Петко Салчев, 48-то Народно заседание гласоподава смяната в управлението на здравната каса да бъде направено за шест месеца. Този период изтича през днешния ден. Това значи, че без законодателната смяна НЗОК ще остане без законно управление./Дневник

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР