ГЕРБ ще предложат на евроатлантическите партии, които станаха част от

...
ГЕРБ ще предложат на евроатлантическите партии, които станаха част от
Коментари Харесай

ГЕРБ предлагат „анти-Путин“ преговори: Готови сме на всякакви отстъпки

ГЕРБ ще предложат на евроатлантическите партии, които станаха част от 48-ия парламент, да стартират незабавно диалози по значимите тематики опит да се образува постоянно държавно управление. За задачата ще бъдат сформирани специални контактни групи с присъединяване на модератори с „ безспорна евроатлантическа ориентировка “. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първия брифниг пред медиите след изборната победа на предварителните избори за Народно заседание. 

Ще поканим хора с безспорна известност по тематиката анти-Путин. Ще поканя Соломон Паси, Росен Плевнелиев като модератори “, съобщи Борисов в първи коментар след успеха на ГЕРБ на предварителния избор в неделя.

Според него политическите водачи сега би трябвало да се пернат обратно, а самият той сподели, че не желае да бъде „ министър, народен представител или министър председател “. 

Борисов акцентира, че няма да прави коалиция с Движение за права и свободи, „ Възраждане “ или новия състезател в Народното събрание – „ Български напредък “ на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев.

Лидерът на ГЕРБ добави, че имената за министър председател и министри ще се решат след въпросните договаряния. Той отхвърли концепцията Бойко Рашков да оглави ведомство с претекста, че хората не са дали своят вот за него и той е постигнал невисок резултат. 

Сред главните тематики, които би трябвало да се дискутират при договарянията, по мнение на Борисов са войната в Украйна, инфлацията, енергетиката и влизането на България в еврозоната.

Той допусна, че ГЕРБ може да поддържа обществената стратегия на „ Продължаваме промяната “ и правосъдната промяна на „ Демократична България “.

Всички да си кажат стратегиите, ние ще ги подкрепим. Кажете даже с кой желаете да преговаряте. Има доста тематики като опазване на здравето и екология, по които сме на едно мнение. Аз съм подготвен да направя всевъзможни отстъпки и взаимни отстъпки в името на народа “, обърна се Борисов към останалите проевропейски политически обединения.

Той добави, че все още не е приказвал непосредствено с никоя друга партия. 

Лидерът на ГЕРБ акцентира, че напъните са за основаване на стабилно държавно управление, а не за краткотраен кабинет до пролетта или есента на идната година.

Припомняме, че часове след оповестяването на резултатите от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ отхвърлиха да влизат в каквото и да е държавно управление с ГЕРБ. Борисов пък ги упрекна, че това са „ приказки на хора, които не си обичат народа “.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР