ГЕРБ ще подкрепи предоставяне на военна помощ като бронирани жилетки,

...
ГЕРБ ще подкрепи предоставяне на военна помощ като бронирани жилетки,
Коментари Харесай

ГЕРБ ще подкрепи в НС искане за военна помощ на Киев

ГЕРБ ще поддържа даване на военна помощ като бронирани жилетки, каски и снаряди на Украйна, в случай че бъде входирано такова предложение в Народното събрание, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с украинския дипломат у нас Виталий Москаленко.

Дипломат №1 на Киев в София изиска поддръжката на партията за затваряне на небето над Украйна от НАТО и военна помощ от България.

"Искам да помоля за две жизненоважни неща, които са нужни освен на украинската страна, само че и за самото битие на украинските жители, които умират под терористичните бомбардировки. Сега е доста значимо за нас бойците, които се борят и сполучливо отразяват нападението на путинско-фашистките орди, да бъде затворено небето над Украйна, защото това е най-слабата точка в нашата опозиция. Бихме желали да помолим Народното събрание да одобри едно такова решение за затварянето на въздушната зона. Обръщам се към вас, като депутати, да предизвиквате една такава самодейност. Второто значимо нещо - това е доставката на въоръжение за потребностите на украинската войска.

Става дума за всички типове и форми на въоръжение - каски, бронежилетки, боеприпаси и снаряди. Имам поради даже авиационна техника - елементи от самолети, самите самолети. Този въпрос неведнъж сме повдигали пред българското държавно управление и военното ведомство и ще продължим да молим за това - за даването на амуниции и въоръжение. Защото е въпрос на живот и гибел за украинската страна, на самото битие на украинския народ ", моли Москаленко.

На собствен ред Борисов съобщи, че 59-те депутата на ГЕРБ в Народното събрание ще гласоподават "за " в поддръжка на ограниченията против войната и са подготвени да предложат на ръководещите поддръжка по всички въпроси във връзка с бойните дейности в Украйна, тъй като "нямаме право да не бъдем част от международната демократична общност и би трябвало да използван безусловно всички ограничения, с цел да бъде спряна тази война ".

"Влезе ли в Народното събрание сходно разискване, ние ще го подкрепим. Съответно - лист с бронежилетки, каски, каквото е належащо. На силата би трябвало да бъде отговорено със мощ, с цел да бъде спряна. Войната е през днешния ден. На думи всички са мощни. Но в случай че господин министър председателят изиска поддръжката ни, ще има 59 гласа``, даде обещание Борисов.

По думите му по този начин от "Продължаваме смяната " няма да могат да не престават да "шикалкавят ", оправдавайки се с съдружните сътрудници, че нямат болшинство.

Борисов разяснява, че не му е прелестно, когато и президентът дава "едни уклончиви решения ". Не ми е прелестно да слушам, че в този момент тъкмо ще отремонтираме самолети в Русия, уточни още той.

Борисов не пропусна да разкритикува и премиера Кирил Петков, който "не видял да е в Киев ", защото министър председателите на Полша, Чехия и Словения през вчерашния ден посетиха украинската столица, с цел да изразят поддръжката на Европейски Съюз в този сложен миг за украинците.

Украинският дипломат изиска още кметове на български градове да денонсират контракти със съответни побратимени съветски градове. Бойко Борисов уточни, че ще приказва с кметовете това да се направи там, където е допустимо. Той означи, че по принцип имаме много противоречиви улици и най-голямото военно летище се споделя "Граф Игнатиево ". По думите му, това е тематика в българското общество, която занапред ще бъде сложена на дневен ред.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР