ГЕРБ ще подкрепи концепцията за циганите след редакционни бележки и

...
ГЕРБ ще подкрепи концепцията за циганите след редакционни бележки и
Коментари Харесай

ГЕРБ ще подкрепи ВМРО за циганите, няма да сдава властта при загубен евровот

ГЕРБ ще поддържа концепцията за ромите след публицистични бележки и не счита да сдава властта, в случай че загуби евровота.

" Не преглеждаме тази опция, тъй като сме уверени в успеха. Аз го споделям от тази позиция на това, което имаме като социология.

Този коментар той направи след среща с английската посланичка Ема Хопкинс в Народното събрание по обед, единствено три часа преди съвещанието на комисията за надзор над службите във връзка така нареченото отравяне на предприемача Емилиян Гебрев, за което нашите управляващи си партнират с английските служби поради съмненията, че е намесен един от тримата съветски сътрудници, отровили Скрипал предходната година. Цветанов призна, че двамата са разискали въпроса. " И тази тематика я засегнахме малко, няма вести ", сбит бе той. По принцип имаме доста положително парламентарно взаимоотношение и всички обвързвано с тематика сигурност, сподели за тематиката на диалога с дипломатката Цветанов.

Той акцентира, че ГЕРБ няма да отстъпи на Българска социалистическа партия за промяната на ЦИК, с цел да не ги обвинят след това от опозицията, че го вършат преднамерено за изборни операции.

" Един месец преди стартирането на процедурите по-добре да остане ЦИК, назначена тъкмо от Българска социалистическа партия. Това ще е гаранция, че изборите ще бъдат транспарантни. Искаме да работим по разпоредбите, не се тормозим от политическо съревнование ", съобщи шефът на депутатите от ръководещата партия.

Цветанов даде да се разбере, че ГЕРБ ще поддържа концепцията за ромите, направена от Вътрешна македонска революционна организация, само че след редакции на някои от текстовете.

" Към момента не се установяват резултати от интеграцията, които всички ние чакаме. Няма партия, която да не поддържа едно предложение, обвързвано със съблюдаване на закона от всички и както някои получават обществени помощи, по този начин също да бъде обвързано с техните задължения за заплащане на налози и знанията на децата им, трудовите им привички ", разяснява той за ромите. Според Цветанов " някои от текстовете би трябвало да бъдат много по-обрани, тъй като би трябвало да избегнем всяка опция за операции в предизборния интервал ".

Коалиционният съвет не се е събирал от дълго време, само че това било поради претовареност на членовете му.  Непровеждането му не пречело на работат " Коалицията е постоянна, обикновено е в избрани моменти да имаме друго мнение. Поели сме ангажимент за 4-годишен управнически мандат, съглашението не е нарушено, имаме разнообразни тематики отвън обсега на съдружното съглашение и управническата стратегия ", отсече Цветанов.

Още на следващия ден вечер с Каракачанов щели да си поговорят по съдружни въпроси в Мюнхен, където ще вземат участие дружно в Мюнхенската конференция. А през днешния ден Цветанов към този момент е разговарял и с другите двама водачи от Оперативна програма - с Валери Симеонов и със Сидеров, все по въпроса за утрешното гласоподаване на Изборния кодекс. Освен това в съдружен формат през вчерашния ден разискали законодателната стратегия за седмицата.

По мотив ранното привършване на работата на Народното събрание, малко след 11 часа, шефът на ПГ на ГЕРБ разяснява, че " в някои няма задоволително законодателство ", само че по тази причина пък депутатите щели да си наваксат с работата следобяд в три значими комисии, измежду които и правната, която би трябвало да гласоподава Изборния кодекс на второ четене.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР