ГЕРБ ще подкрепи кабинета Денков при вота на недоверие, който

...
ГЕРБ ще подкрепи кабинета Денков при вота на недоверие, който
Коментари Харесай

Томислав Дончев: ГЕРБ ще подкрепи кабинета при гласуването на вота на недоверие

ГЕРБ ще поддържа кабинета " Денков " при вота на съмнение, който тази седмица ще гласоподава Народното събрание. Това стана ясно от присъединяване на заместник-председателя на партията Томислав Дончев в " Още от деня ".

Дончев посочи, че изискванията, които ГЕРБ сложи пред ПП-ДБ и държавното управление, не са ултиматум, а късмет кабинетът да оцелее.

" Ако сме желали да падне кабинета, да беше паднал. И каквито и рецензии да насочваме към него, анализът демонстрира, че всички други варианти и разновидности са по-лоши, което, обаче, не трябва да се приема за някаква универсална индулгенция кабинетът да прави каквото си желае или да не прави нищо ", сподели Дончев.

Като максимален проблем Дончев открои плана за държавен бюджет.

" 3% недостиг го сравнихме с 0%. Балансиран бюджет, който не съдържа опасности е с недостиг 0%, а не 3%. И в случай че я караме по този начин до 2026 година, дългът ни ще се усили два пъти ", сподели той.

Според него, в случай че план-сметката бъде изпълнена в разходната си част, дефицитът ще скочи на 5%. Приходната част Дончев дефинира като преоразмерена, тъй като не е ясно дали ще бъдат събрани заложените средства за пренос на газ.

" Това значи, че Асен Василев вечно ще е финансов министър, тъй като не познавам някой, който да желае да е финансов министър след него. Но към момента има време бюджетът да бъде модифициран с оглед да бъде по-реалистичен и по-малко рисков ", добави той.

В разногласието сред министър председател и президент е редно ГЕРБ да поддържа позицията на държавното управление стига то " да се държи обичайно ", сподели още Дончев.

" За мен случката преди първия тур на изборите е от първостепенно значение да се обясни всичко, което се е случило - кой какво е правил, тъй като към момента нямаме цялостната картина. И в случай че някой не си е приключил работата или е превишил пълномощията си, би трябвало да понесе следствията, без значение дали е в ДАНС или в министерството на електронното ръководство ", разяснява Томислав Дончев.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР