ГЕРБ ще опита пак разговори с другите в парламента преди

...
ГЕРБ ще опита пак разговори с другите в парламента преди
Коментари Харесай

ГЕРБ ще опита пак разговори с другите в парламента преди да предложи кабинет


ГЕРБ ще опита отново диалози с другите в Народното събрание преди да предложи кабинет. Още един опит да проведат диалози с обособените политически сили в Народното събрание ще направи ГЕРБ, откакто в понеделник
вземе първия мандат за сформиране
на държавно управление от президента Румен Радев.

Това разкри Теменужка Петкова от ГЕРБ в предаването „ Офанзива “ по Нова нюз. Тя отхвърли да разкрие кой ще е номинираният претендент за министър председател и прикани за самообладание до понеделник.
Петкова описа, че предходната седмица
шефката на парламентарната група Десислава Атанасова е предоставила стратегия на ГЕРБ на останалите сили. Ще търсим опция да водим диалози и да търсим допирни точки по политики, защото повече от всеки път има потребност от устойчиво ръководство и работещ парламент, изясни тя.
Ние би трябвало да търсим решение,
тъй че да можем да намерим най-хубавата формула за ръководство на България, това чакат хората от нас, сподели още Петкова.

По мотив на оформилите се в последните седмици тематични обединения в Народното събрание и на въпрос кои са евентуалните сътрудници на ГЕРБ, Петкова изясни: Няма нищо по-логично от това да водим диалози за
взаимно общо ръководство с Демократична България,
въпреки всичко сме част от едно общо семейство – ЕНП, имаме доста допирни точки и изповядваме общи полезности.

Тя не можела да разбере за какво Демократична България прави заклинания, че няма да ръководи с ГЕРБ.
За седемте месеца ръководство на Политическа партия
няма политически индивид, който да не си направи извод що за полезности изповядват. С Демократична България имат разлики по доста значими тематики, разяснява още Петкова.

Ще търсим разнообразни благоприятни условия за сформиране на кабинет, в това число ще предложим кабинет на малцинството, в случай че не намерим поддръжка в нашите евро-атлантически сътрудници, добави Петкова.
Според нея е притеснително, че от
„ Продължаваме промяната “ са изпаднали безусловно в нервност тогава, когато се е дало опция на хората да избират дали да гласоподават с хартиена бюлетина или на машина, както е демократично.

Според нея Законът за обществените финанси дава пълномощия на Министерски съвет да провежда Закона за бюджета.
„ Служебното държавното управление се въздържа
да внесе бюджет, тъй като няма да може да го извърши. Водим обществени и транспарантни диалози, пред всички. Българските жители споделиха, че нито една партия не може да ръководи сама, по тази причина политиците би трябвало да търсим решение,
с цел да намерим най-хубавата формула за ръководство.
Повече от всеки път България има потребност от устойчиво ръководство. Предстоят доста провокации и сложни моменти “, уточни тя.

Относно участието в Шенген Петкова изясни, че това е обща цел, за която всички политици би трябвало да се борят дружно. По тематиката с изнасянето на съветски нефт тя акцентира, че би трябвало да се следва европейската политика.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР