ГЕРБ ще обяви в парламента в сряда номинацията си за

...
ГЕРБ ще обяви в парламента в сряда номинацията си за
Коментари Харесай

ГЕРБ ще предложи безспорен премиер. Борисов е решен да направи кабинет на всяка цена


ГЕРБ ще разгласи в Народното събрание в сряда номинацията си за министър-председател в състава на проектокабинета с първия мандат. Това сподели водачът на партията Бойко Борисов в партийната си централа във вторник, откакто президентът Румен Радев съобщи, че ще връчи.

“Ще предложим неоспорим министър председател, ще го създадем на следващия ден в Народното събрание пред водачите на всички партии и повярвайте ми, изборът е безусловно за точния миг, правилният миг, това което българите чакат ”, сподели Борисов.

По думите му хората чакат “да проработят еврофондовете в Плана за възобновяване и резистентност, чакат процедурите по Шенген, по Еврозоната, чакат правосъдната промяна и приемането на законите, по които е стихотворец ангажимент ”.

“Защото след политическия, след всевъзможен безпорядък във всички системи, в този момент се сътвори и в правосъдната система. Това не може да продължава ”, добави водачът на ГЕРБ.

Той заявява, че дружно със съпартийците си са решени да образуват постоянно държавно управление “на всяка цена ”. От изказването му стана ясно, че в случай че от втората политическа мощ “Продължаваме смяната - Демократична България ” (ПП-ДБ) не трансформират позицията си, че няма да поддържат кабинет с първия мандат, от ГЕРБ ще се извърнат към останалите партии.

“Нашият министър председател ще е човек, който може да изведе стопанската система, промишлеността, модернизацията, в посока, която ние чакам ”, добави Борисов, давайки да се разбере, че не става въпрос за “надпартийна фигура ”.

В края на предходната година ГЕРБ стартира за министър председател проф. Николай Габровски, основавайки номинацията му точно на обстоятелството, че той не е партийна фигура. Той обаче не съумя да събере. Правителство не беше определено и с останалите два мандата и по този начин се стигна до последните предварителни избори на 2 април.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР