ГЕРБ ще обсъди и ще обмисли още веднъж позицията си

...
ГЕРБ ще обсъди и ще обмисли още веднъж позицията си
Коментари Харесай

ГЕРБ ще обмислят дали да не оттеглят подкрепата си за промяната на субсидиите

ГЕРБ ще разиска и ще обмисли още един път позицията си дали да поддържа предложенията на " Воля " дотациите на партиите в Народно събрание да останат 11 лева на глас, само че тези на извънпарламентарните партии с над 1% поддръжка да се понижат на 1 лева
Това сподели на брифинг в Народното събрание националният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков, предизвикан от многото мнения по тематиката.
„ Склонни сме и ще обмислим да оттеглим поддръжката си от тези оферти “ , съобщи той.
„ По отношение на Русия на брифинга на Българска социалистическа партия чухме, че би трябвало да се самоопредилим къде сме - в Европа сме и в НАТО. Надявам се те да се самоопределят. Един ден Георги Свиленски афишира, че стартират акция за отпадане на глобите, едностранно отричане на България да ги поддържа, а на другия ден Нинова разгласи, че няма такава акция “, уточни Тома Биков.
„ Преди изборите Румен Радев разгласи, че в случай че стане президент, ще работи за отпадане на глобите. След като назначи служебно държавно управление, то ги поддържа и на практика запази тази българска позиция “, напомни той.
„ Ние се самоопределихме с европейска и НАТО-вска позиция по този въпрос, по този начин както всички останали страни в Европа “, сподели още депутатът от ГЕРБ.
" Думите на Бойко Борисов за Левски бяха казани по отношение на лъжите на Българска социалистическа партия във връзка с границата. Не се е говорило нито за Левски, нито за приноса му към България, надали има партия, която го оспорва ", добави още той във връзка настояването на Българска социалистическа партия министър председателят Бойко Борисов да се извини за думите си на партийния конгрес на ГЕРБ, свързани с Васил Левски, съобщи Фокус.
„ Не виждам какво толкоз да споделяме, чак и отворено писмо на Българска социалистическа партия, адресирано до българския народ. Корнелия Нинова поддържа връзка с народа много съществено към този момент “, разяснява той.
„ По отношение на изявлението на Антон Кутев от тази заран ще кажа, че с помощта на сходни изявленията спечелихме последните избори. Така че няма да желаеме неговото наказване, наказването го понася цялата партия на избори “, изясни депутатът.
„ Очевидно има разнообразни БСП-та, вътрешнопартиен разбор на Българска социалистическа партия не мога да върша. Има няколко БСП-та, които подскачат от студио в студио и приказват разнообразни неща. Това е проблем на Корнелия Нинова, ние имаме единна позиция по всички въпроси “, уточни Тома Биков.
На въпрос ще одобри ли ГЕРБ лидерската среща, инициирана от Корнелия Нинова за смяна в Конституцията: „ Всичко одобряваме, което Корнелия Нинова предлага. Какво значи лидерска среща - да предложи законопроект, който да бъде разискван. Ако ще се събират да пият кафе водачите на партиите, с цел да може Корнелия Нинова да приказва общи приказки - това не е съществено “.
„ Нашият водач Борисов подписа незабавно писмото за КТБ, което Нинова беше предложила и твърдеше, че той не желал да подписва. Както той подписа това, по този начин сме подготвени да подкрепим техните оферти, свързани с преразглеждане на Прехода “, посочи Тома Биков. „ Не виждаме предпочитание от тяхна страна. Гледаме какво вършат, а не какво приказват. Правят тъкмо противоположното, явно имат терзания, тъй като в техния Национален съвет има много хора, които са взели участие в тези процеси “, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР