ГЕРБ ще имат интерес от коалиция с Продължаваме промяната до

...
ГЕРБ ще имат интерес от коалиция с Продължаваме промяната до
Коментари Харесай

Димитър Вацов: Разпадането на правителството ще се бави, докато не стартира проектът на Радев

ГЕРБ ще имат интерес от коалиция с " Продължаваме промяната " досега, в който могат да я заменят. Според мен няма подготвеност и нов политически индивид, който да може да влезе в политическа комбинаторика и да предложи ново ръководство. Това разяснява пред БНР проф. Димитър Вацов, политолог и учител в Нов български университет.

 

" Мисля, че разпадането на държавното управление ще бъде бавено, до момента в който не започва планът на Радев. Според мен това, което се пробват да създадат, без мощна политическа фигура, е да се съберат под престижа на Радев познати люспи от лявото пространство – Левицата, Ваня Григорова, части от Възраждане и да стартират да се структурират по места. Не търсят харизматичната фигура, тъй като Радев пази тази позиция за себе си. Работят на муден политически шев, с цел да се основат структури. На есен може да чакаме избори съгласно Андрей Райчев и Кънчо Стойчев ", сподели проф. Вацов в предаването " Политически НЕкоректно ".

 

Той разяснява и датата 3 март като народен празник:

" Ако стартира с изявлението на патриарх Кирил, няма кой да възпали повече антируски настроения от самите руснаци. Самото изявление на  Кирил, едно такова знаменателно, надменно и имперско и отхвърля ролята на украинци и финландци в освободителната акция на Александър II. Другото такова изявление, от което нашите хора настръхнаха, беше изявлението на Путин, че " Македония е родното място на писмеността. В по-малък мащаб имаме непрекъсната серия от такива изявления на дипломат Митрофанова ", сподели Вацов.

 

Според него датата трети март не би трябвало да е разделяща, тъй като е знак на освобождението, на това, че се планува България да стане самостоятелна страна. 

 

" Има едно нещо, поради което съм неуверен и то е, че Трети март бележи идеала за Санстефанска България. За тази голяма България на всички българи, която в никакъв случай не се състояла. В този смисъл не, че руснаците са ни освободили, е мъчително, а че идеалът на Санстефанска България в никакъв случай не се е състоял. И в този смисъл би трябвало да се мисли, удачно ли е да е народен празник една в действителност мъчителна дата ", показа политологът.

 

Неговото мнение е, че " 24 май е извънредно несъответствуващ за народен празник според мен и беше груба неточност на ПП-ДБ да оферират тази дата ".  

 

И изясни: 

 

" Представете си единствено на националния празник неизбежно би трябвало да се уважи паметта  на героите. Представете си единствено вечерна инспекция на героичен починалите на Деня на буквите. Това е огромна нелепост ".

" Жалко, че Трети март - националният ни празник, се употребява като дата, която служи за политическо опълчване. Мисля, че е добре, че Възраждане най-радикалните патриоти, употребяващи патриотична изразителност за делене на обществото – завиха напълно в проруска посока, станаха съветски националисти, не български. Ако не престават по този начин, те ще се стопят и ще последват ориста на Волен Сидеров и Атака ", предвижда проф. Димитър Вацов.

 

За политическия план на президента Румен Радев той разяснява, че " сигурно се работи ".

 

" Ние виждаме по какъв начин тече разединение в тези политически групировка, от които неговата бъдеща партия желаят да вземат електорат. Виждаме по какъв начин СОС се разцепи и чакам от Българска социалистическа партия да минат групово към плана на Радев. Трябва да има огромен протестен избор да се надигне, за да го поемат от партията на Радев. За момента не виждам такъм капацитет ", споделя политологът.

 

И счита, че:

 

" За момента тази сглобка прави работа, тя държи България на естествената евроатлантическа орбита. Справя се не блестящо, само че обичайно. Макар никой да не харесва изключително държавното управление и сглобката, си дават сметка, че е по-добре да го има. Затова мисля, че и ротацията по една или друга форма ще се случи.

 

Проф. Вацов предвижда: Ако планът на Радев бъде съединен и се почувстват сигурни, че ще влязат в Народното събрание с порядъчен %, ще се провокират избори и ще се подписа договорка с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

 

 

Той описа за проучване на мрежа от над 400, " може би са към този момент повече от 600 - 700 роботизирани уеб страницата с едно и също наличие и въртят в мрежата пропагандни материали ".

Имаме машина за гигантското разпространяване. Не можем да изчислим какъв брой споделяния има всеки уебсайт. Ние я назоваваме машина от уеб сайтове с проруско наличие, предизвести проф. Вацов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР