ГЕРБ ще блокира бюджета, докато не видим в него пари

...
ГЕРБ ще блокира бюджета, докато не видим в него пари
Коментари Харесай

Бойко Борисов в Кърджали: ГЕРБ ще блокира бюджета на ПП, докато не видим в него пари за обещаното от Петков - надземно метро между Казанлък и Стара Загора, 5 моста, 3 тунела и 4 магистрали

" ГЕРБ ще блокира бюджета, до момента в който не забележим в него пари за обещаното от Кирил Петков - надземно метро сред Казанлък и Стара Загора, 5 моста, три тунела и 4 автомагистрали. Към техните обещания ще прибавим и Околовръстните на София, Хасково, Пловдив, Кърджали ". Това съобщи пред цялостна зала със симпатизанти и членове в кърджали водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. 
 
В родопския град политикът дойде облечен с емблематичния черен кожен шлифер от времето, когато бе основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Без ГЕРБ държавно управление в идващия парламент не може да има! Политическа партия и Демократична България приказват безумия! Така и не се научиха по какъв начин работи страната, добави той.
 
Той разви и хипотетичната теза за държавно управление на малцинството на ПП-ДБ: 
" Плюс-минус към половин % разлика. По 60 или 80 депутата. Те са в цялостна изолираност - не могат да работят с " Възраждане ", с Движение за права и свободи, с никой. По тяхната логичност не могат и с нас. Ние можем с всички. Това е разликата. И ще вършат държавно управление на малцинството, другите да ги подкрпеят ".
 
И добави: " Това е саоубийствен акт за тях. Приемам, вкарват държавно управление, гласуваме го, без наше присъединяване. Но развъртвам антитеза. Те са 60-70-80 депутати, имат държавно управление, наслада, отиват в кабинетите, на другия ден идват в комисиите. Кой ще ни накра да им приемем бюджета? Около 100 пъти ще им го върна ".
 
После Борисов напомни направеното от ГЕРБ за Кърджали и района, за откритите фабрики, пътища и т.н.  " Оставихме парите да създадат Оценка на въздействието върху околната среда и в този момент щеше да е готово Околовръстното. Щеше да е готово и това на Пловдив, София, Хасково... на Пазарджик им взели парите и го спрели ", посочи Борисов.
 
 Залата в Кърджали Залата в Кърджали Източник: Скрийншот/Facebook
Той се обърна и към публицистите и напомни по какъв начин Биляна Гавазова е изхвърчала след закани на Бойко Рашков.  " Защо не смеете, за какво ви е боязън да зададете въпроси? Да питате това тези лица ли са? Затова ви написа в отчета ", разяснява Борисов.
 
И продължи: " Христо Иванов сподели: " Сваляйте предаването " и те го смъкнаха. Представяте ли си аз да направя това. Извадих от народен представител Антон Тодоров, който загатна единствено нещо. А в този момент - Сваляйте, кой видел, видел. Бързо замитайте под килима ".
 
" А по какъв начин се финансира Демократична България - през Nexo! И следва безмълвие. Кой ви плаши по този начин вас, хора, български медии? Пеевски го няма. Кой? Кой? Кой? Кой е новият Пеевски ", попита Борисов и добави: " Има други олигарси които ви дърпат конците ".
 
Борисов разяснява трагичните резултати от 7-месечното ръководство на " Промяната ": " За 2 години ви обраха, взимаха по 1 лев на всеки литър бензин. Сега ви вадят парите през веригите за храни, преди този момент ви обраха за тока, в този момент готвят за бизнеса налог - 33%. От фризьорския салон до гаражчетата, всичко ще платите. Заради мълчанието и страха на медиите. Затова се събраха 7 партии против нас. Ако това е Промяната... те видяха, че ще ги пребием с разлика. Само хора, които нямат никакво действително отношение към ръководство на страната, те не се научиха по какъв начин работи тя ", отсече Борисов.
 
Той извика на сцената репресираните български мюсюлмани от района, които бяха задържани: " Те са част от нашата листа, те първи понесоха удара на тези самозабравили се хора. Ако имаха малко ум щяха да наградят каквото бяхме почнали и да го създадат по-хубаво ", нападна той управлявалите след него.
 
" Докладът опроверга лъжите на Асен Василев, че някои от Съединени американски щати ни плашат. Докладът споделя, че те са правили закононарушения по работа ", уточни той.
" За тези хора несъразмерната приложимост с власт има най-малко 4 члена в Наказателния закон. Искам да сте сигурни в нас всеки ден, сподели Борисов.
И да се плашите, няма да го показвате, тъй като не са толкоз страшни те ", заключи Борисов.
 
В началото на митинга лидерът на листата Цвета Караянчева показа претендентите за народни представители. " Полицейският ботуш на Рашков беше използан за кавга с съперника ", съобщи Караянчева. Според нея за тези две години не се е случило нищо положително в страната.
 
 Цвета Караянчева Цвета Караянчева Източник: Скрийншот/Facebook
" Летим стремглаво надолу. Две години цялостна съсипия. Дойдоха вносни политици, които взеха страната на концесия. Получихме двуцифрена инфлация, продънен бюджет, високи, галопиращи цени, спрени инфраструктурни планове, автомагистрали във фризера, 10 пъти по-висока цена на тока ", съобщи в словото си тя.
 
" Ние сме тук, ние сме мощни, тъй като сме дружно и тъй като сме на правата страна ", акцентира Караянчева. " Мен ме боли, а и всички вас, тъй като хората не живеят добре ", заключи някогашната парламентарна шефка. Според нея хората желаят политика в изгода за районите.
 
" Тези политици, които пристигнаха преди две години си мислят, че знаят нещо. Политическа партия и Демократична България желаят избори 2 в 1 наесен ", предизвести тя. И се ядоса, че всички приказват от името на народа, а даже не са го виждали тоя народ.
 
 Тома Биков в Кърджали Тома Биков в Кърджали Източник: Скрийншот/Facebook
" Ние знаем какво желаят хората, тъй като сме при тях. Нашата листа е единствено от локални лица, хора, потвърдени в специалността си, работили отвън региона, взели участие в ръководството на страната. Те оказват помощ на хората в района с каквото могат ", сподели в умозаключение Цвета Караянчева.
След нея думата взе Тома Биков. Той още веднъж разяснява противозаконния арест на Борисов предходната година.
 
" Този арест беше поръчан от министър-председателя. За такова нещо би трябвало да се носи отговорност ", акцентира Тома Биков. Сега залите на Политическа партия са празни, по 15-20 индивида ги посрещат по градовете. Хората са умни, схващат ги и по тази причина не отиват при тях, уточни той.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР