ГЕРБ ще бъде конструктивна опозиция“, потвърди депутатът Парламентаризмът трябва да

...
ГЕРБ ще бъде конструктивна опозиция“, потвърди депутатът Парламентаризмът трябва да
Коментари Харесай

Чолаков: Парламентаризмът трябва да се върне, време е някой да поеме отговорност

„ ГЕРБ ще бъде градивна съпротива “, удостовери депутатът
„ Парламентаризмът би трябвало да се върне. Ние се въздържахме в поддръжката на Никола Минчев за ръководител на Народното събрание, тъй като беше кардинална позиция на групата. Който и да беше препоръчан, ние щяхме да се въздържим. Това е избор на болшинството и не е наша работа да споделяме кой да бъде ръководител ”, разяснява пред Народоосвободителна въстаническа армия депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

По думите му задачата на Минчев няма да е лесна.

„ Струва ми се, че всички политически сили в Народното събрание би трябвало да му оказват помощ, с цел да възвръщаме парламентаризма. Той обаче ще има проблем с наслоените през последната година отрицателни връзки по отношение на Народното събрание. Те се дължат на обкръжението на президента и на водачите на неговата политическа групировка ”, добави Чолаков.

Депутатът уточни, че от ГЕРБ, както всички, желаят да има държавно управление, тъй като е време за това.

„ ГЕРБ желаеме да има постоянно държавно управление. Време е да се поеме отговорност. “, изясни той.

На въпрос по какъв начин биха дали своят вот, в случай че Кирил Петков бъде препоръчан за министър председател той отговори:

„ Допускам, че може да гласуваме с „ въздържал се ”, не изключвам обаче и да го подкрепим. Както още през вчерашния ден декларирахме, ние ще бъдем градивна съпротива и не желаеме да сме мрачни критикари ”, съобщи Чолаков.

Депутатът разяснява и резултатите от изборите, като уточни, че българите един път към този момент са избрали новото и се е оказало неправилно.

 „ Всъщност, два пъти тази година му беше препоръчано ново. Единият път той избра неверно, само че ново. Вторият път отново избра ново, надяваме се този път да е по-добре, въпреки, че съм песимистичен ”, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР