ГЕРБ се стремили да не променят кодекса Манолова, защото всяка

...
ГЕРБ се стремили да не променят кодекса Манолова, защото всяка
Коментари Харесай

Избират нова ЦИК заради хората на Нинова, според Данаил Кирилов

ГЕРБ се стремили да не трансформират кодекса Манолова , тъй като всяка смяна се употребява за ескалация на напрежение и за политическа борба . Това стана ясно от коментара на ръководителя на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов. Парламентът ще избере 18 членове на изборната комисия, останалите се показват от президента.

Кирилов обърна внимание, че се конструира нова ЦИК тъкмо преди да се знае кои ще бъдат новите представители в Екологичен потенциал. По думите му остават две месеца за подготовка за евроизборите. Той уточни, че в случай че съставът на ЦИК е нов, би било мъчно на членовете да се стиковат толкоз бързо.

Кирилов изясни и че при съблюдаване на процедурата може някои от новите евродепутати да се окажат без посланичество в ЦИК , на което имат право.
 Одобриха разпоредбите за избор на нов състав на ЦИК в правна комисия Обновена
Одобриха разпоредбите за избор на нов състав на ЦИК в правна комисия

Правната комисия чака ветото на Радев за измененията в Изборния кодекс

Според него би следвало да има правна опция партиите, определени в новия Екологичен потенциал, да подадат заявление до президента за лъчение на техен представител в новата ЦИК.

" Не желая да влизам в коментар на това, че вършим избори единствено и единствено Българска социалистическа партия да си актуализират представителите , съгласно политическата преданост към ръководителката госпожа Нинова, само че в последна сметка ще забележим какво ще се случи като личен състав на ЦИК ", добави Кирилов.

Кирилов добави, че по неофициална информация сегашният ЦИК е подготвен с хронограмата.

Припомняме, преди дни ГЕРБ оповестиха, че ще открият нова процедура по желание на ЦИК , с цел да не бъдат упрекнати, че нарушават закона, опорочавайки изборите.

Вчера парламентарната правна комисия утвърди разпоредбите , по които ще бъдат определени новите членове на Централната изборна комисия. Това стана в отсъствието на депутатите от Българска социалистическа партия.

По-рано през днешния ден стана ясно, че изборът на нова ЦИК ще стане малко преди 21 март , когато изтича мандатът на актуалната комисия.
 ГЕРБ чака извинителни бележки от Българска социалистическа партия за отсъствието им
ГЕРБ чака извинителни бележки от Българска социалистическа партия за отсъствието им

Според Данаил Кирилов трябвало да има радикални наказания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР