ГЕРБ се събира на Национално съвещание днес, на което лидерът

...
ГЕРБ се събира на Национално съвещание днес, на което лидерът
Коментари Харесай

ГЕРБ се събират на Национално съвещание в НДК, решават за ротацията

ГЕРБ се събира на Национално заседание през днешния ден, на което водачът Бойко Борисов ще показа " Споразумение за взаимно ръководство сред коалиция ГЕРБ-СДС и коалиция „ Продължаваме промяната-Демократична България “. 
Прочетете още
Документът е със период до края на мандата на 49-ото Народно заседание. 

Така на форума в зала 6 на НДК членовете на Изпълнителна комисия, народни представители, регионални координатори, кметове на общини и региони, както и общински и районни ръководители на партията ще вземат решение дали ГЕРБ остава в " сглобката " на властта. 

ГЕРБ упорства за министерски кресла и постове в регулаторите съгласно тежестта на партията и броя на нейните депутати. 

Утре министър-председателят Николай Денков подава оставката на държавното управление, а на 8 март - по проект към този момент - тя би трябвало да бъде гласувана в пленарна зала. Тогава може да стане ясно и дали съглашението ще бъде подписано или предстоят предварителни парламентарни избори. 

Кога тъкмо ще бъде гласувана оставката обаче ще бъде решено от управлението на Народното събрание. Дотогава държавното управление ще продължи своята работа, а откакто бъде призната оставката, продължава да действа като държавно управление в оставка. 

" Продължаваме промяната - Демократична България " желае да договаря с ГЕРБ за държавно управление, само че с цел да потръгнат въобще диалозите, би трябвало на първо време да се посочи ще има ли и какви промени в службите, регулаторите и правосъдната система. Те са социална алена линия, а не на ПП-ДБ, по тази причина не отстъпваме от тях, сподели преди дни съпредседателят на обединението Христо Иванов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР