ГЕРБ се разграничи от действията на издигнатия от нея кмет

...
ГЕРБ се разграничи от действията на издигнатия от нея кмет
Коментари Харесай

ГЕРБ се разграничи от кмета си в Хасково, Йончева: Причината са кумове и приятели на Делян Добрев

ГЕРБ се разграничи от дейностите на издигнатия от нея кмет на Хасково Добри Беливанов поради отклонение от обещанията на партията.

Това съобщи през днешния ден парламентарният водач на партията Цветан Цветанов, който се извини за поддръжката дадена на Беливанов на локалните избори през 2015 година.

Съдът върна Иван Тотев като кмет на Пловдив

Водата в Хасково към този момент е годна за пиянство и готвене

Позицията на централното ръководоство идва откакто в края на предходната седмица ГЕРБ-Хасково се разграничи от кмета и в партийна декларация назова ръководството му „ провалено”.

Изтъкнатите аргументи са неспособността на кмета да се оправи със замърсяването на питейната вода с уран, зимното снегопочистване, мудността на администрацията и с договарянията с вложители. Беливанов също по този начин беше упрекнат в неяснота на ръководството му и предоставяне на нереалистични обещания.

Беливанов, който се намира в чужбина отговори с писмо до медиите от понеделник, в което трансферира отговорността към някои от зам.-кметовете си и хора в администрацията му, множеството от които фрагменти на ГЕРБ. Той дефинира и партийната декларация като „ анонимна” и разгласи, че като мажоритарно определен на поста си ще дава отговор единствено пред жителите.

Отговорът му докара до оставките на зам.-кметовете Евгени Консулов и Милена Трендафилова, които оповестиха, че от месеци насам общината се занимава с интриги.

От ГЕРБ-Хасково упрекнаха Беливанов и за нелегитимно прекратяването на състезания за назначение на шефове на няколко общински дирекции.

"Искахме кмет, който да ръководи умело, заслужено и транспарантно. Добри Беливанов беше подобен. Но очевидно властта и ласкателите го трансфораха в кмета, който ние в никакъв случай не сме желали. За страдание дейностите на Добри Беливанов още от първия ден на ръководството му носят единствено разочарования ", приключва декларацията.

Доверието към кмета на Хасково е свалено от ГЕРБ, тъй като той не е удовлетворен от тези хора, които са били краткотрайно назначени ,

а следва конкурс за техните работни позиции. Той се притеснява, че тези хора могат да го употребяват като бушон, че има спор на ползи и че може би има и корист с публични средства”, съобщи тази заран депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева, която бе определена от същия район.

Според нея зам.-кметовете и админите, които са в спор с кмета са назначени поради роднински и другарски връзки с някогашният министър Делян Добрев – водач на ГЕРБ в града. Кръга от хора към него ръководи Хасково, счита журналистката.

„ Кумата на господин Добрев е секретар на общината, кумецът му е заместник-кмет, вторият заместник- кмет е някогашен съучастник на Добрев и негов съученик, на ръководителят на Общинската изборна комисия Добрев е кум”, изброи Йончева

Според нея близки до Добрев бизнеси са печелили публични поръчки в областта на саниране, строителство и ремонт на пътища и строителство на сметища. Тя добави, че съгласно нея, кметът се пробва да се еманципира от обстановката и зависимостите си към Добрев.

Самият Добрев не отхвърли, че е обвързван с изброените хора и е кум на зам.кмета Евгени Консулов, само че наред с това регистрира, че отдръпналите се зам.-кметовете са повода за вложенията в града.

Кадрувал съм в община Хасково, тъй като ГЕРБ завоюва изборите там ”,

съобщи сегашният народен представител.

Той пое и персонална политическа отговорност за номинирането на Беливанов.

"Ние не желаеме оставката на кмета, просто си отдръпваме доверието от него. Той е отчаяние още от първите дни на ръководството ", съобщи Добрев.

Цветанов съобщи, че управлението на партията стои твърдо зад някогашният енергиен министър и локалните структури.

"По-добре е да назоваваш проблемите с същинските им имена, в сравнение с да се криеш зад тях и да смяташ, че имаш кмет, който можеш да защитаваш непременно. За нас позицията на дадена локална власт не е фиксация, а да работим за хората и да решаваме проблемите им”, счита зам.-председателят на ГЕРБ.

Това е поредна обстановка, в която ръководещата партия се разграничава от свои фрагменти на локално равнище през тази година. Заради абсурда „ Суджукгейт” от партията бе изключен добричкия й водач и към този момент някогашен народен представител Живко Мартинов.

Миналия месец от ГЕРБ бе отхвърлен и ръководителят на общинския съвет в Септември Лазар Влайков. Причината беше нещастието в с. Виноградец, където притежател на ресторант бе убит с револвера на Влайков по време на детски рожден ден.

През 2015 партията на Бойко Борисов поддържа Добри Беливанов в борбата му за градоначалник с Георги Иванов, който преди този момент бе кмет четири мандата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР