ГЕРБ се разграничава от действията на кмета на Хасково Добри

...
ГЕРБ се разграничава от действията на кмета на Хасково Добри
Коментари Харесай

ГЕРБ се разграничи от действията на кмета на Хасково

ГЕРБ се разграничава от дейностите на кмета на Хасково Добри Беливанов поради поредност от проблеми на града, с които съгласно ГЕРБ - Хасково, той не се е справил. Това разгласи пред публицисти в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, представен от организация " Фокус ".

" Дори разбрах, че сега не е в Хасково, а на приятна туристическа дестинация с предприемач, който е от Хасковския район ", добави Цветанов с уточнението, че това е неприемливо, в случай че има значими проблеми за решение. " Добри Беливанов не се употребява с поддръжката на партията на локално равнище, тъй като напълно се е отклонил от обещанията, които дадохме през последните няколко години ", съобщи той.

Оттеглянето на поддръжката за Беливанов беше предшествано от декларация на локалната партийна конструкция и общинските съветници от ГЕРБ, в която ръководството на кмета беше наречено " провалено ", публикувана на 22 септември, в Деня на независимостта, напомня " Капитал ". В документа се изброяват поредност от проблеми на града, с които съгласно ГЕРБ - Хасково, Беливанов не се е справил. Сред тях са " липса на каквато и да е самодейност и позиция във връзка замърсяването на питейната вода с уран и разновидностите за излаз от рецесията " ; " цялостен неуспех при зимното снегопочистване " ; " изключителна тромавост в работата на подчинената му администрация " ; " никаква връзка и липса на самодейност при договаряния с вложители ", както и " липса на разговор и бистрота при взимане на решения в ръководството на общината и цялостна изолираност на заместник–кметовете и специалистите ".

От ГЕРБ - Хасково, упрекват Беливанов също и в занемареност и предоставяне на обещания, които не са финансово и планово обезпечени, като да вземем за пример това за канализация на кв. Болярово, като по този начин той подвеждал хората. " Искахме кмет, който да ръководи умело, заслужено и транспарантно. Добри Беливанов беше подобен. Но очевидно властта и ласкателите го трансфораха в кмета, който ние в никакъв случай не сме желали. За страдание дейностите на Добри Беливанов още от първия ден на ръководството му носят единствено разочарования ", приключва декларацията.

Днес Цветан Цветанов заподозря Българска социалистическа партия, че " прави опит да се възползва от възможното решение и позиция на общинското управление " в коментар на казаното от депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR, че Хасково е нов " суджукгейт ". " Не желая да влизам в този вербален спор с Елена Йончева. Ние си имаме своята политическа позиция, своя потенциал и ще създадем всичко допустимо да защитим публичния интерес ", съобщи Цветанов.

Официално от ГЕРБ признават, че напрежението сред тях и Беливанов е от няколко месеца, само че чашата преляла след прекратяването на състезанията за началници на няколко дирекции и секретар на общината. Мотивът му бил, че против спечелилите претенденти имало възражения по процедурата от отпадналите претенденти. Беливанов счел, че възраженията им са основателни, и оповестил конкурсната процедура за незаконосъобразна.

Прекратените състезания са за шефове на дирекциите " Администрация и правно-нормативно обслужване ", " Финансово-счетоводни действия и бюджет " и " Икономика и икономически действия, ръководство на общинската благосъстоятелност " в общината.

Конкурсите са анулирани от Беливанов на 21 септември, след което кметът отпътувал в чужбина, а декларацията на ГЕРБ против него беше публикувана на идващия ден. Освен разчистването на фрагменти на партията от общинската администрация от ГЕРБ показват и още една причина за разрива си с кмета - връзките му с хасковския предприемач и някогашен народен представител от 40-ото Народно заседание от обединението Български национален съюз Иван Стаматов, с който съгласно деятели на ГЕРБ от Хасково кметът е в чужбина. Като образец те показват присъединяване на компанията на строителния бизнесмен " Монолит " АД в санирането на панелните блокове в Хасково. Дружеството извършва поръчки за малко над 1 600 000 лева От ГЕРБ - Хасково, настояват, че предприемачът стои и зад консорциума " Марсастика ", макар че двете компании в него - пловдивската " Монолитстрой " и " Геоком-2000 ", нямат директна връзка със Стаматов съгласно системата " Апис ". Консорциумът санира блокове на стойност към 1 700 000 лева, отбелязва " Капитал ".

" Няма да нарушим силата на ГЕРБ в Хасковска област. По-добре е да назоваваш проблемите с същинските им имена, в сравнение с да се криеш зад тях и да смяташ, че имаш кмет, който можеш да защитаваш непременно. След като виждаме, че се образува недостиг и има проблем, по-добре е да излезем и да бъдем откровени към обществото ", съобщи Цветан Цветанов през днешния ден.

В началото на седмицата двама от тримата зам.-кметове на Хасково - Евгени Консулов и Милена Тредафилова, подадоха заявките си за овакантяване. Двамата обявиха, че месеци наред общината се занимава с интриги и са безсилни да вземат решение проблемите на града поради влошена от много време връзка с кмета.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР