ГЕРБ се променят непрестанно, дори и като персонален състав -

...
ГЕРБ се променят непрестанно, дори и като персонален състав -
Коментари Харесай

Тома Биков: Вярвам във възкресението, ГЕРБ се променят постоянно

" ГЕРБ се трансформират непрекъснато, даже и като личен състав - това съобщи депутатът от същата партия Тома Биков. - Може би сме партията, която си е признала най-вече неточности и то до момента в който е управлявала. Ако се върнете, ще видите какъв брой министерски оставки има. Всяка от тях е признание на неточност пред обществото и пред нашите гласоподаватели ".

" Нямаме желание да признаваме нищо пред " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", уточни още той.

„ В момента те са в позиция да признават свои неточности, а не го вършат. Ако са честен стожер на обществото, би трябвало да се отнасят по този начин и към себе си. Това, че са заобикаляли закона, когато са приемали дарения, не ги води към самопризнания. Личи, че това е корпоративно финансиране ", добави парламентаристът.

Тома Биков изрази персоналното си мнение, а не позицията на партията си, че би трябвало да се създадат промени в Закона за финансиране на политическите партии. „ Необходимо е да бъде увеличено общественото финансиране на партиите и да бъдат неразрешени всевъзможен вид дарения, в случай че желаеме да няма схеми и взаимозависимост “, добави той пред БНР.

Биков уточни, че от 2-3 години българската политическа система се намира в интервал на промяна, която следва да бъде приключена в границите на тази година.

„ Едно прекосяване на двублоков модел с един ляво-либерален център и един дясно-консервативен център. От тях се структурират разнообразни болшинства. Това лишава сериозна социална сила. Двете обединения, изразяващи тези трендове, са ГЕРБ и Политическа партия “, сподели още националният представител.

" Като една от опциите да бъде ясно обрисуван този разлом е коалирането на Демократична България с Политическа партия ", уточни депутатът.

„ Ще ми бъде забавно по какъв начин ще се случи трансформацията в Демократична България във връзка с бюджетната политика, в случай че тръгнат да се коалират с Политическа партия. Те демонстрираха диаметрално противоположни цели и планове във връзка с бюджета. Очевидно по-големият съдружен сътрудник ще наложи своите визии “, разяснява той.

" В тази нова обстановка Българска социалистическа партия играе ролята на вторичен фактор ", изясни още Биков.

„ Тепърва ще се дебатира до каква степен имаме съгласуемост с Българска социалистическа партия, тъй като към този миг и в границите на 48-то Народно събрание бяхме на разнообразни позиции по главните стратегически тематики “, добави Тома Биков.

" Нашият главен политически конкурент сега са Политическа партия ", съобщи той.

" Движение за права и свободи занапред ще би трябвало да се нарежда в този нов модел ", сподели депутатът и добави: Те намират верния метод да се нареждат в разнообразни обстановки.

" Вярвам във възкресението, само че мисля, че то се е случвало единствено един път - преди 2000 години ". Така Биков разяснява опцията Национална движение „Симеон Втори" още веднъж да стане важен състезател на политическата сцена.

" С сътрудниците от Съюз на демократичните сили работим добре и към тази ос ще се явим на избори ", сподели той и добави: Не сме мислили за разширение. Предстои да забележим.

" В избрани браншове имаше позитивни резултати от работата на това служебно държавно управление. В бранш „ Сигурност “ още не могат да се оправят с вредите, нанесени от Бойко Рашков ", регистрира още той.

" Това, че някой беседва с някого не значи, че ще коалира с него или че ще му схване концепциите ", подсети Тома Биков.

" Не мисля, че България ще стане президентска република ", уточни Биков.

Той изясни още, че ГЕРБ нямат желания за датата, на която ще се проведат идващите изборите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР