ГЕРБ се променя непрестанно, дори и като персонален състав, заяви

...
ГЕРБ се променя непрестанно, дори и като персонален състав, заяви
Коментари Харесай

Тома Биков: Може би сме партията, която си е признала най-много грешки и то докато е управлявала

ГЕРБ се трансформира непрекъснато, даже и като личен състав, съобщи пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков. " Може би сме партията, която си е признала най-вече неточности и то до момента в който е управлявала. Ако се върнете, ще видите какъв брой министерски оставки има. Всяка от тях е признание на неточност пред обществото и пред нашите гласоподаватели. Нямаме да признаваме нищо пред Политическа партия и Демократична България ", уточни още той.
 
" В момента те са в позиция да признават свои неточности, а не го вършат. Ако са честен стожер на обществото, би трябвало да се отнасят по този начин и към себе си. Това, че са заобикаляли закона, когато са приемали дарения, не ги води към самопризнания. Личи, че това е корпоративно финансиране ", сподели той във връзка с Nexo.
 
Биков уточни, че от 2-3 години българската политическа система се намира в интервал на промяна, която следва да бъде приключена в  рамките на тази година. " Едно прекосяване на двублоков модел с един  ляво-либерален център и един дясно-консервативен център. От тях се структурират разнообразни болшинства. Това лишава сериозна социална сила. Двете обединения, изразяващи тези трендове, са ГЕРБ и Политическа партия. Като една от опциите да бъде ясно обрисуван този разлом е коалирането на Демократична България с Политическа партия ", счита Биков.
 
" Ще ми бъде забавно по какъв начин ще се случи трансформацията в Демократична България във връзка с бюджетната политика, в случай че тръгнат да се коалират с Политическа партия. Те демонстрираха диаметрално противоположни цели и планове във връзка с бюджета.  Очевидно по-големият съдружен сътрудник ще наложи своите визии ", предвижда политикът.
 
В тази нова обстановка Българска социалистическа партия играе ролята на вторичен фактор, Движение за права и свободи занапред ще би трябвало да се нарежда, изясни още Биков. Той сложи слаба оценка на работата, свършена от Министерството на културата във връзка с Плана за възобновяване. " Абсолютен неуспех. Там е направено едно огромно нищо ", безапелационен е Тома Биков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР