ГЕРБ се променя непрестанно, дори и като персонален състав. Това

...
ГЕРБ се променя непрестанно, дори и като персонален състав. Това
Коментари Харесай

ДБ бяха ключът към решаване на политическата криза, смята Тома Биков

ГЕРБ се трансформира непрекъснато , даже и като личен състав. Това уточни пред депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

" Може би сме партията, която си е признала най-вече неточности и то до момента в който е управлявала. Ако се върнете, ще видите какъв брой министерски оставки има. Всяка от тях е признание на неточност пред обществото и пред нашите гласоподаватели "

Нямаме желание да признаваме нищо пред Политическа партия и Демократична България , уточни още той.

" В момента те са в позиция да признават свои неточности, а не го вършат. Ако са честен стожер на обществото, би трябвало да се отнасят по този начин и към себе си . Това, че са заобикаляли закона, когато са приемали дарения, не ги води към самопризнания. Личи, че това е корпоративно финансиране.

Тома Биков изрази персоналното си мнение, а не позицията на партията си, че би трябвало да се създадат промени в Закона за финансиране на политическите партии.

" Необходимо е да бъде увеличено общественото финансиране на партиите и да бъдат неразрешени всевъзможен вид дарения, в случай че желаеме да няма схеми и взаимозависимост ".

Биков уточни, че от 2-3 години българската политическа система се намира в интервал на промяна, която следва да бъде приключена в границите на тази година.

" Едно прекосяване на двублоков модел с един ляво-либерален център и един дясно-консервативен център. От тях се структурират разнообразни болшинства. Това лишава сериозна социална сила. Двете обединения, изразяващи тези трендове, са ГЕРБ и Политическа партия ".

Като една от опциите да бъде ясно обрисуван този разлом е коалирането на Демократична България с Политическа партия, уточни депутатът.

" Ще ми бъде забавно по какъв начин ще се случи трансформацията в Демократична България във връзка с бюджетната политика, в случай че тръгнат да се коалират с Политическа партия. Те демонстрираха диаметрално противоположни цели и планове във връзка с бюджета. Очевидно по-големият съдружен сътрудник ще наложи своите визии ".

В тази нова обстановка Българска социалистическа партия играе ролята на вторичен фактор , изясни още Биков.

" Тепърва ще се дебатира до каква степен имаме съгласуемост с Българска социалистическа партия, тъй като към този миг и в границите на 48-то Народно събрание бяхме на разнообразни позиции по главните стратегически тематики ".

Нашият главен политически конкурент сега са Политическа партия , съобщи той.

Движение за права и свободи занапред ще би трябвало да се нарежда в този нов модел, сподели депутатът.

" Те намират верния метод да се нареждат в разнообразни обстановки ".

Новите действителности ще зададат нови противодействия , уточни Биков.

Част от тях съществуват. Има резистентност на хората, които гласоподават за едната или другата посока. Една партия може да изчезне, само че тези, които са дали своят вот за нея, ще произведат ново свое посланичество, което няма доста да се разграничава от остарялото. В такава обстановка ние ще би трябвало да преосмислим и нашите досегашни съперници . Едва ли сега обаче може да приказваме за това,което ще се случи в 49-тото Народно събрание ".

Вярвам във възкресението, само че мисля,че то се е случвало единствено веднъж-преди 2000 години. Така Биков разяснява опцията Национална движение „Симеон Втори" още веднъж да стане важен състезател на политическата сцена .

С сътрудниците от Съюз на демократичните сили работим добре и към тази ос ще се явим на избори, сподели той.

" Не сме мислили за разширение. Предстои да забележим ".

В избрани браншове имаше позитивни резултати от работата на това служебно държавно управление, счита Биков.

" В енергетиката, във възобновяване на контакта с Турция във връзка с миграцията. Но има и министри, които останаха незабелязани ".

Той сложи слаба оценка на работата, свършена от Министерството на културата във връзка с Плана за възобновяване.

" Абсолютен неуспех. Там е направено едно огромно нищо "

В бранш " Сигурност " още не могат да се оправят с вредите, нанесени от Бойко Рашков , регистрира още той..

Това, че някой беседва с някого не значи, че ще коалира с него или че ще му схване концепциите, подсети Тома Биков.

" Това е част от демокрацията и нормализацията на политическата система. Надявам се този развой да продължи в границите на политическата акция ".

На въпроса, заложен от Даниел Лорер по-рано в предаването " Неделя 150 ", тъй като Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи не създадат държавно управление в този момент, той отговори, че такова е било допустимо сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, Демократична България и " Български напредък ".

" Това са партиите, които гласоподаваха за модернизацията на българската войска. Те одобриха удължаването на бюджета и редица стратегически тематики. С Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи сме дали своят вот за изборния кодекс. Бих попитал господин Лорер за какво не избрахме държавното управление на Габровски, което беше единственото съответно и действително предложение в границите на този парламент. Нищо друго съответно не беше препоръчано ".

Демократична България бяха ключът към решение на политическата рецесия , счита депутатът.

" Те не се възползваха от нито една опция да бъдат основен състезател в политическия развой . Това е повода в този момент да търсят избавление при Политическа партия. Това ще бъде придвижване на оцеляването, а не нещо, което да ги трансформира във фактор, с който да се преценяват всички ".

Не мисля, че България ще стане президентска република, уточни Биков.

Той изясни още, че ГЕРБ нямат желания за датата, на която ще се проведат идващите изборите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР