ГЕРБ се похвали с положителното в сферата като увеличение с

...
ГЕРБ се похвали с положителното в сферата като увеличение с
Коментари Харесай

Депутати спориха как да подобрят образованието

ГЕРБ се похвали с позитивното в сферата като нарастване с 15 на 100 на учителските заплати от 1 септември, със стъпките на кабинета да няма деца, които да не са в класните стаи, а родителите да са уверени, че учебното заведение е тяхно.

ГЕРБ извършва управническия си ангажимент - образованието да бъде приоритет на нашата политика, съобщи Милена Дамянова, ръководител на просветителната комисия, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя стартира изказването си с откъс на основателя на "Епъл " Стив Джобс за неговата начална учителка.

"От нея съм научил повече, в сравнение с от всеки различен преподавател. Ако не беше тя, несъмнено щях да свърша в пандиза. Това споделя Стив Джобс за учителката си в четвърти клас Аймоджийн Хил ", сподели Дамянова и добави, че всеки един от нас има своите учители, които са го „ научили повече от всеки друг”.

В образованието огромната цел са дейностите. Затова ГЕРБ обещахме и изпълняваме управническия си ангажимент ", сподели още Дамянова.

По думите й няма време за политиканстване за системата, единствено образованието и знаещите хора могат да градят своето бъдеще. Искаме работещо учебно заведение, което не просто дава познание, доверие, а построява персони, заявява тя. И добави, че ръководещите работят за учителите, които построяват бъдещите мозъци на България.

От Българска социалистическа партия обаче разкритикуваха множеството промени в системата и настояха за обзор на образователните стратегии и проекти .

Ирена Анастасова даде данни, съгласно които броят на напусналите предходната година просветителната система е над 21 хиляди възпитаници, 8 на 100 от съответния набор не се е записал в първи клас, а съвсем 22 % - в междинните класове.

"Удовлетворени сме от признатия механизъм, който да обезпечи наличието на децата в детските градини и учебното заведение, поддържаме ограниченията за цялостен обсег на образованието,подчертаха от левицата. Но, означиха, че страната ни остава на едно от първите места по детска беднотия. Агресията измежду децата се трансформира във все по-голям фактор в обществото, отговорностите се трансферират върху детската градина и учебното заведение, които сами не могат да се оправят, риск е и закриването на учебни заведения ", предизвести Анастасова.

Тя добави, че тази образователна година ще стартира с дефицит от към 3000 учители и предопределение на към 1000 неправоспособни . Затова социалистите упорстват за актуализиране системата за образование на преподавателите.

Българска социалистическа партия укори болшинството, че към момента на никой от висшите държавни равнища не е поел отговорност за недомислието, съгласно тях, и грешките в системата.

Законът за предучилищното и учебното обучение към този момент има своята едногодишна история, само че за това малко време стана ясно, че системата не беше готова за този "експеримент ", е оценката на депутатите-социалисти.

От 19 стандарта два не са признати, в пет са препоръчани промени, два са анулирани - това приказва за качеството на нормотворческата активност, аргументира констатациите Анастасова.

Оставал и въпросът по какъв начин учебните заведения ще приготвят образователната година при наредби, които дефинира като плаващи пясъци . При солидните пи ар акции останаха накърнени ползите на стотици деца, учили по комплицирани стратегии, е заключението на Българска социалистическа партия.

Движение за права и свободи обвърза образованието със актуалния взор и потребности на учениците.

Готов ли е през днешния ден българският преподавател да огледа друго - през погледа на днешните поколения, доколко учителят и учебното заведение въздействат за образуване личността и характера на ученика, върху решението на зрелостника да продължи образованието си в чужбина, сложи тематиката Ерол Мехмед.

По думите му, постоянно несъответстващата реакция на институциите в допълнение утежнява ситуацията.

Новото държавно управление разгласи образованието за приоритет, акцентира и той като сътрудника си от Българска социалистическа партия. Акцентът на Движение за права и свободи е обаче върху потребността от добре готови преподаватели , което значи повече пари, само че и добре работещ закон и нормативна база, стандарти и условия, отговарящи на условията на новото време, модерни способи на преподаване, технологии, материали.

Наложително е, безапелационни са от Движение за права и свободи, да се усети държавната поддръжка, изключително за дребните учебни заведения в дребни и междинни общини, в планински и полупланински рискови региони на страната.

Движение за права и свободи ще следи с отговорност последващите ограничения и дейности в сферата, които наложително би трябвало да бъдат оздравителни и стабилизиращи, разгласи Ерол Мехмед.

Той прикани всеки народен представител на следващия ден, 15 септември, да отиде в едно учебно заведение , народните представители да поздравят учители и училищен колективи като доказателство за промененото отношение на политиците към учебното заведение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР