ГЕРБ се отрече от кмета на Хасково Добри Беливанов, разграничи

...
ГЕРБ се отрече от кмета на Хасково Добри Беливанов, разграничи
Коментари Харесай

Драма за ГЕРБ в Хасково! Отрекоха се от кмета, бил разочарование

ГЕРБ се отхвърли от кмета на Хасково Добри Беливанов, разграничи се от дейностите му и го назова " цялостно отчаяние още от първите дни на ръководството му ".

" Разграничаваме се от дейностите на кмета на Хасково. Предстоят добави срещи и диалози с него ", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка оттеглената през вчерашния ден поддръжка на локалното управление на партията от Беливанов, обвинявайки го в провалено ръководство.

Припомняме, че хасковският кмет атакува съгражданина си - шефът на енергийната комисия Делян Добрев, обяснявайки офанзивата против него с кадруването на депутата в общината.

Цветанов изясни, че кметът се е " отклонил от партийните обещания, дадени през последните няколко години ". Заместникът на Борисов в партията се извини за политическото решение от 2015 година да поддържа Добри Беливанов на локалните избори.

Според Цветанов е неприемливо, когато има проблем в общината кметът да е на отмора с предприемач от града. По мотив рецензиите на Българска социалистическа партия по тематиката той съобщи, че тактиката на левицата за локалните избори през 2019 година ще бъде да засилят офанзивите си по кметове на ГЕРБ.

Зам.-председателят на ГЕРБ сподели още, че следва в някои общини да се създадат промени и на общинските управления.

Делян Добрев пък призна, че носи политическата отговорност за " разочарованието " Беливанов и се извини, че персонално го е номинирал за кмет.

" Ние не желаеме оставката на кмета, просто си отдръпваме доверието от него. Той е отчаяние още от първите дни на ръководството ", съобщи ръководителят на енергийната комисия. И добави, че зам.-кметовете на общината са повода, поради които са пристигнали вложения в Хасково.

" Аз нося отговорността, моя е грешката, че преди две години предложих Добри Беливанов. Властовият център не беше в общината, а в офиса, къщата, на първокласните екскурзии на въпросния предприемач ", разяснява депутатът.

С подигравка Делян Добрев призна " заслугата " на Беливанов, че е сменил светофара до театъра в града, само че пък това коствало 60 000 лева Хората иронично го наричали " златния светофар ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР