ГЕРБ се обяви за възстановяване на политическия диалог, ДПС за

...
ГЕРБ се обяви за възстановяване на политическия диалог, ДПС за
Коментари Харесай

Дебат: ГЕРБ иска диалог, ДПС - ускорено развитие, БСП - реформи, ВМРО - доходи |

ГЕРБ се разгласи за възобновяване на политическия разговор, Движение за права и свободи за ускорено икономическо развиване, Българска социалистическа партия за промени, Вътрешна македонска революционна организация за повишение на приходите в избирателен спор, в който участваха Томислав Дончев от ГЕРБ, Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия, Йордан Цонев от Движение за права и свободи и Красимир Каракачанов от Вътрешна македонска революционна организация.

" За мен главният въпрос е да се възвърне естествен политически разговор, тъй като той сега е в режим на нервности, а по този начин не се вземат решения, " съобщи вицепремиерът и лидер на листата на ГЕРБ в Габрово Томислав Дончев.

Вигенин означи, че предстоят редица промени, които би трябвало да бъдат осъществени – в образованието, в правосъдната система.

В идващия парламент задачите на Движение за права и свободи са страната да одобри и извършва стратегия за ускорено икономическа развиване, съобщи Йордан Цонев. Да спрем омразата, разделянето и експанзията и да върнем политическата нормалност, прикани Цонев.

Каракачанов сподели, че целите на Вътрешна македонска революционна организация са да продължи политиката за нарастване на приходите, отбраната на националните ползи и недопускане на джендър идеологии, както и ясна гаранция, че Република Северна Македония няма да влезе в Европейски Съюз, в случай че продължава да води антибългарска политика.

Коронавирусът също беше тематика на дебата. Според Дончев нарастването на заболелите от ковид е втора вълна на болестта, а не третата. " У нас всичко е отворено. Изкуството при планирането на ограничаващите ограничения е от една страна да се забави и да се спре болестта, само че въпреки това хората да могат да работят. Числата демонстрират, че България по-скоро се оправя “, счита той. Имаше интервали, когато България беше първа по смъртност, напомни Вигенин. " Много постоянно имаше нелогични дейности, които бяха по виждане на министър ръководителя, не въз основа на действителните рекомендации и развиване на пандемията ", означи той. Според него има риск тъкмо преди изборите да се окажем в пик на болестта.

Според Йордан Цонев от Движение за права и свободи би трябвало да бъде по-координирана политиката – и здравната, и тази с ограниченията по възобновяване от рецесията. " Лятото беше проспано и здравната система не беше готова съответно за новата вълна на болестта, за това имаше тежки последствия ", счита Цонев. По думите икономическите ограничения са били усложнени и достъпът до тях не е могъл да се реализира.

Красимир Каракачанов счита, че се намираме във война с вируса. " Още от първия ден, когато се оповестиха ограниченията, част от политическите сили започнаха да ги саботират ", съобщи той. Ако не сме единни по този проблем, каквито и ограничения да се приложат, няма да има резултат, сподели той. Според него държавното управление е взело нужните ограничения.

Другата тематика, която разискаха, бе правораздаване и сигурност. Според Томислав Дончев има капацитет за увеличение на законотворческата активност на Народното събрание и той е в доста направления. По думите му в региона на правораздаването, битката с корупцията и върховенството на закона е нужна смяна. Кристиян Вигенин уточни, че този парламент, който си отива, е достигнал дъно. По подобен метод се одобряваха законите, че можеше само да се срамим, сподели той. По думите му държавното управление не се е справило в битката с корупцията.

По-лошо законодателство от признатото от този парламент няма в историята на прехода, съобщи Йордан Цонев. За страдание концепцията за правосъдна промяна се концентрира през последните години единствено върху основния прокурор, уточни Красимир Каракачанов. Според него правораздаването е станало мъчно налично за елементарния жител.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР