ГЕРБ се готвели в петък да внесат избора на Мария

...
ГЕРБ се готвели в петък да внесат избора на Мария
Коментари Харесай

Бориславова нарече лъжа по команда представеният кабинет, Габриел е подменила споразумението

ГЕРБ се готвели в петък да внесат избора на Мария Габриел за министър председател без състав на кабинет
Лена Бориславова хвърли виновността за спиране на договарянията върху ГЕРБ-СДС като описа в ефира на bTV по какъв начин всичко това е станало.

„ В 12,30 ч в понеделник, в деня на връщане на мандата, влиза пиарът Никола и споделя: „ Време е “. Четирите дами като бойци прекъсват на средата на изречението, стават и си потеглят. И договарянията умират там, съобщи Бориславова. Тя се оплака от прекратена връзка и по какъв начин схванала от радиото, че Габриел ще върви при Радев в 16 часа.

„ Учудих се в държанието на Мария Габриел. Беше изпълнена неистина по команда. Каза се, че има решение и състав на кабинет. При договарянията имаше целеустремено приключване на проектокабинет в медиите, който не е координиран. Представянето му с неистина е способ на силови договаряния, които целят от ПП-ДБ да бъдат принудени да гласоподават това, което се сервира “, разгласи Бориславова. 

Тя предизвести, че на следващия ден ГЕРБ се готвели да внесат решение в Народното събрание за избор на Мария Габриел за министър председател без състав на кабинет.

„ Силно се надявам, че това деяние няма да бъде осъществено “, добави тя.

Бориславова съобщи още, че доверието е счупено, а те са врагове, само че са се обединили в името на по-важни задания това ръководство има смисъл. Тя упрекна Габриел, че е подменила текста на съглашението. „ Тя е накарана да подпише текст, който е по-ранна версия и друга от тази на двете страни. Какво стана, Кой я накара да внесе тази директория? “, попита Бориславова.

„ Ако стартираме да приказваме още веднъж, това ще е стъпка напред. Мария Габриел би трябвало да възвърне това доверие. Не знам дали е допустимо. Как тя ще огледа тези 11 министри и ще стартира да работи с тях още веднъж, откакто по този начин употребява имената им? Не може да се върви и да се лъже, че има съглашение, когато такова няма. Зад Мария Габриел стои партия ГЕРБ и партийни водачи. Те би трябвало да приказват с нашите водачи, с цел да се схванат двете обединения “, акцентира Лена Бориславова.

Тя оприличи думите на водача на ГЕРБ, че го е боязън Кирил Петков да не счупи някоя чаша или ваза като несериозно и го съпостави с междусъседска кавга.

Асен Василев се бил извинил на госпожа Габриел като дама.

„ Не може да чакаме той да се извини на ГЕРБ, че ГЕРБ внесе несъгласуван лист за кабинет. Безспорни са качествата на Асен Василев като финансов министър “, увери Бориславова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР