ГЕРБ-СДС замразяват преговорите с ПП-ДБ, но може и да ги

...
ГЕРБ-СДС замразяват преговорите с ПП-ДБ, но може и да ги
Коментари Харесай

ГЕРБ замразявали ПП, но можели да ги размразят

ГЕРБ-СДС замразяват договарянията с ПП-ДБ, само че може и да ги размразят.

Това заяви Мария Габриел на брифинг с управлението на ГЕРБ след изтеклия през вчерашния ден абсурден запис от Нациоланен съвет на Политическа партия, на който Асен Василев назовава Борисов хомосексуалист, Кирил Петков дефинира Габриел като заложница и плачлива, а Настимир Ананиев желае Делян Добрев да напуснел Народното събрание в символ на благосклонност от страна на ГЕРБ.

По-рано през днешния ден Петков се извини на Габриел поради думите си по неин адрес. Асен Василев обаче не се е извинил на Борисов, нито Онаниев – на Добрев.

Габриел, която е някогашен еврокомисар, обаче направи конкретизиране, че замразяването можело да значи, че могат договарянията можело да бъдат размразени. Не е комплициран финален край, сподели Габриел.

Борисов разясни, че ще бъдат размразени, в случай че ГЕРБ видят в ПП-ДБ предпочитание за експертно държавно управление, за малко време.

Уведомих на първо време акад. Денков. Всичко си има граници. Моята е, че не мога да приема народна власт да се гради въз основата на неистина, разлюляване устоите на държавността и неспазване на фундаментални правила на републиката. Оставям настрани лъжите във връзка с личността ми, това не е казусът. Тук може да става дума за метод на ръководство, в прорез с всички европейски правила и практики, съобщи Габриел.

Неприемливо е едно да се приказва на договаряния, друго на открито – неистини. Изводът е, че и вътре не могат да бъдат признати за истина. Неприемливо е и да има подозрение, че България е заслон. Тя е суверенна страна. Имаме европейски и атлантически сътрудници, аз ги оценявам. Когато отстояваш позицията си с причини, с бистрота, те почитат. Решенията обаче се вземат от България. Страната не може да бъде фасада за нечисти намерения, жадност за власт и система, подменяща устоите на държавността. Неприемливо е да се приказва за политизация на администрацията, сподели още Габриел.

Това е невиждан метод към държавния уред. Никога не са ми идвали подобен вид дейности. Задавам си и въпроси – това ли е визията им по какъв начин се вършат избори? Ако е това, българските жители не заслужават такова отношение. Какво значи „ ала-бала с президента ”? Без ясни отговори и гаранции за съблюдаване на правилата, не мога да вземам участие в каквато и да е форма. Важно е да има изясненост по повод ненарушаването на закона, неполитизирането на държавния уред и службите, ясни гаранции за съблюдаване на пълномощията на институциите. Докато няма такива, замразяваме договарянията, сподели още Габриел.

Томислав Дончев разяснява, че от ГЕРБ-СДС са създали всевъзможни взаимни отстъпки.

Този, по чието признание, е правил „ ала-бала с президента ”, в този момент ни плаши с президента. Има несъгласие. Компромисът прави нещата вероятни, ние направихме всевъзможни – втори мандат, небалансирано наличие на втория, по-малкия, ярки политически фигури. Едно е компромис, друго е да позволиш с твоя глас да бъде конфигуриран във властта войнстващ болшевизъм. Този, който ще става министър в този кабинет, с кръв би трябвало да се подпише, че ще прави чистки – държавна администрация, служби, обучение. Разбирам апела към компромис. Никакъв компромис не е да подкрепиш ръководство, което има за последна цел ремонт на републиката. Има голяма разлика сред всеотдайност и самоубийство, сподели Дончев.

Борисов съобщи, че ще направи предложение в Народното събрание, да се закупят машини за избори от Съединени американски щати.

След като победихме два пъти поред, с машини и без, ще създадем предложение Народното събрание да вземе решение, с цел да стане неотложно и бързо, заради значимостта да организираме почтени избори, да купим същите машини, които са в Съединени американски щати – одобряваме, че там е най-голямата народна власт. С тях да избегнем далаверата с машинния избор – „ ала-балата ”. Отчита се автоматизирано и вечерта в 21:30 имаме резултатите. Това ще ни е предлагането, сподели Борисов.

Тръгнахме от това да създадем няколко значими неща в границите на Народното събрание. През цялото време по този начин сме водили диалози и нито един път не е бил поставян въпросът, за който и да било имунитет, нито някой да пази който и да било. Това е безспорна неистина! Две години съм бил без имунитет, последните дни се сетиха нещо да вършат. Приехме Закона за домашното принуждение, всичките оферти на потърпевшите от произшествия са на второ четене. За седмица-две свършихме доста работа. Очаква ни тематиката с бюджета. Така или другояче няма болшинство, би трябвало да решим ще има ли бюджет, да оставим страната в това положение е безконтролно, разяснява водачът на ГЕРБ.

Вчера споделих, че записите не могат да ми повлияят на договарянията. Това беше преди да ги чуя. Да записваш централата на политическа партия е „ Уотъргейт “ – най-тежко нарушаване в една проява. Само че се оказа, че не е по този начин, това е подтекст, с цел да се разрушат службите, стотици офицери да бъдат махнати. Във всяко стадо има черни овци, намират се отговорните, сподели Борисов.

Политическа партия споделиха, че не могат с нашия мандат. Тръгнахме от министър председател за 3 месеца. От Демократична България повтарят, че би трябвало експертно държавно управление, ние също. Съгласихме се да върнем нашия мандат. Вече един път замразихме договарянията – с нашия мандат. Нашите хора се почувстваха афектирани – убедих ги, че това е положително за страната. За две години „ изчегъртахте ” всичко, резултатът е безпорядък. Хубава, неприятна, държавната администрация е такава. Колко хора сега са в стрес? Откъде ще намерим нови? Всяка партия може да има упоритости, само че ние на срещите не сме говорили за това, говорихме за петте целта. Предлагах Асен Василев, тъй като щеше да споделя, че в случай че е бил той, дефицитът е щял да бъде 3%. Помислите ни са чисти в името на страната. Имам тежък проблем с сътрудниците, които не са били на договарянията. Мислех, че някакви мерзавци са ги подслушвали. Оказа се друго и то едва ли е краят. Не става въпрос да се извинят на Мария, тя има непоклатима известност, продължи Борисов.

Отиваме откровено, почтено в цели, отстъпваме… Как може, подобен език, такова държание? Не го заслужаваме! Няма да допуснем политическо гонене, противозаконни арести и омаскаряване. България ни е блага, само че както сподели Вежди Рашидов – ей, по стомах легна, и те от горната страна! Ако не се вразумят, тяхна работа, не им се меся. Но след дискредитирането пред евроатлантическите сътрудници, няма случай американец, англичанин и французин, да каже за някоя работа, че желае съответен човек. Това дискредитиране е в интерес на „ Възраждане “, разяснява Борисов.

Бихме могли с контактите и връзките на Габриел и Кючюк да съберем болшинство в Екологичен потенциал и да осъществим критериите за влизане на еврозоната и Шенген. Лошо дипломатическо образование е да обявяваш с кого и какво приказваш. Да няма кой да ти вдигне телефона повече, да не смеят да ни напишат мейл, това реализираха Политическа партия с метода си на изложение. Жалко е, тъй като и те имат своя капацитет. Вместо да обединим напъните си – или нашето, или страната да отпътува по дяволите. Това ни споделят те. Това се споделя извиване на ръцете на цяла страна, продължи Борисов.

Имаме доста въпросителни, имаше доста обиди, освен към нас. България ни е най-мила. Не са разчели за какво изгубиха единствено за 6 месеца ръководството. И Тошко Йорданов, и Нинова, и Движение за права и свободи, само че изключително двете партии, управлявали с тях, споделиха, че ще забележим защо става въпрос. Мислели са да заменят един заслон с различен, с цел да безчинстват на всички места. Искам да кажа на гласоподавателите и на тези, които ни ненавиждат – ГЕРБ, дружно със Съюз на демократичните сили е поръчител за вас, че няма да допуснем това нещо. Преговорите ще бъдат размразени, в случай че забележим предпочитание за експертно държавно управление, с което за малко време да прекараме България през рецесията. Трети мандат не виждам по какъв начин ще стане, тогава изборите са доста по-честен вид към хората, сподели още Борисов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР