ГЕРБ-СДС замразява преговорите с ПП-ДБ.Това заяви Мария Габриел на брифинг

...
ГЕРБ-СДС замразява преговорите с ПП-ДБ.Това заяви Мария Габриел на брифинг
Коментари Харесай

Мария Габриел: Замразяваме преговорите с ПП-ДБ

ГЕРБ-СДС замразява договарянията с ПП-ДБ. Това съобщи Мария Габриел на брифинг в централата на ГЕРБ след изтеклия записот Националния съвет на Политическа партия, съобщи Дарик.

" Всичко си има граници. Не мога да приема, демокрацията да се гради на неистина . Оставям на страна лъжите във връзка с моята персона, това не е казусът, а, че тук може да става дума за визия и метод на ръководство, който е в прорез с всички европейски практики. "

Тя разгласи, че е говорила с акад. Николай Денков и той известен за решението на ГЕБР-СДС.

" Дълго мълчах, слушах доста, водех се само от разсъдъка и грижата за страната. Замразяваме договарянията, всичко си има граници ", добави Габриел.

Тя акцентира какво е недопустимо .

" Неприемливо е да се приказва едно по време на договаряния, а друго на открито, където са неистини. Изводът ми е, че те към този момент и вътре не могат да бъдат одобрявани сляпо за истина. С цялата ми благосклонност към стойностните хора от ПП-ДБ , считам, че това е недопустимо и към тях. Второ, недопустимо е даже да има някакво подозрение, че България е заслон. Тя не е заслон, а суверенна страна. Страна с европейски иевроатлантически сътрудници, които оценявам. Решенията се взимат само в България. Тя не може да бъде фасада за нечисти намерения, жадност за власт и система, която подменя устоите на държавността ", съобщи тя.

Според нея е недопустимо да се приказва и за политизация на цялата администрация.

" Само до преди три седмици съм била отпред на три генерални дирекции на Европейска комисия с хиляди хора в тях и мислено не са ми идвали сходен вид дейности. Има освен неприемливи неща. Задавам си и въпроси като: това ли е визията по какъв начин се вършат избори, в случай че е по този начин, считам, че българските жители не заслужават такова виждане. Въпрос е и какво значи " ала-бала с президента ", добави Габриел.

" Виждам, че на този стадий експертно държавно управление продължава да има поддръжка , само че на мен ми е нужна изясненост във връзка с неполитизирането на службите, ясни гаранции за съблюдаване пълномощията на институциите и правилата на българската страна, до момента в който няма отговори и гаранции за съблюдаване на тези правила дублирам, че замразяваме договарянията ", сподели още тя.

" Ние тръгнахме от това да създадем няколко значими неща в границите на този парламент, без обединения и ангажименти, и от самото начало по този начин сме водили диалози и нито един път не е поставян въпроса за моя имунитет, нито безстопанствен имунитет, това е неистина ", безапелационен бе водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той заяви, че ще предложи на Народното събрание да се закупят същите машини, които са в Съединени американски щати, същата марка, които са там и с тях да организира машинно гласоподаване.

" Вчера сутринта, преди да чуя записите, които бяха обявени от Петков предната вечер, смятах, че не могат да повлияят на договарянията, още повече че той сподели, че са записани от българските специфични служби. Но това е чист " Уотъргейт " - да записваш централата на политическа партия е най-тежко нарушаване в една народна власт . Оказва се, че това не е по този начин. Това е подтекст да се разрушат службите , стотици офицери да бъдат махнати, това значи. Разбира се, че във всяко стадо има черни овци, народът го е споделил, прави се разбор, намират се отговорните ”, добави Борисов.

" Съгласихме се да върнем нашия мандат, съобразихме се с тях и мандата им, макар че сме спечелили. Нашите хора се почувстваха доста афектирани, аз ги убедих, че това е положително за страната, не за партията. Срещнах един, който безусловно ми сподели: Дай да се фотографирам с теб, до момента в който не си направил Асен Василев министър. Това са хиляди хора, които ми пишат и на всеки един изяснявам, че това е по-добре за България, с цел да приемем бюджета, Плана за възобновяване ", показа още водачът на ГЕРБ.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР