ГЕРБ-СДС загуби изборите в трите изборни района на столицата с

...
ГЕРБ-СДС загуби изборите в трите изборни района на столицата с
Коментари Харесай

Бойко Борисов победи Николай Денков в София

ГЕРБ-СДС загуби изборите в трите изборни региона на столицата с 18 хиляди гласа по-малко от ПП-ДБ. Това демонстрират данните от обработените изцяло протоколи от 23-и, 24-и и 25-и МИР, които са оповестени от ЦИК.
Прочетете още
ГЕРБ-СДС взема само 25-и регион, където лидер на листата им бе лидерът Бойко Борисов. В този регион той е съумял да победи Николай Денков и неговата листа от ПП-ДБ. Листата на Борисов е получила 35 559 гласа, а тази водена от Денков е с 25 772 гласа. Това бе и единственият регион в страната, където един против различен се изправиха двама някогашни министър-председатели на страната. Борисов бе отпред на трите държавни управления на ГЕРБ сред 2009 и 2021 година, а Денков оглавяваше кабинета на така наречен сглобка сред ПП-ДБ и ГЕРБ през 2022 година, който изкара единствено девет месеца и се провали, когато премиерският пост трябваше да бъде стихотворец от Мария Габриел.

23-МИР, който е най-големият в страната обаче е донесълт 64 430 гласа на ПП-ДБ. В този регион листата бе водена от Кирил Петков, а незабавно след него на второ място бе водачът на ДСБ Атанас Атанасов. В тази листа бе и Божидар Божанов от " Да, България ". В този регион ГЕРБ-СДС падат с близо 22 хиляди гласа. Тяхната листа в този регион бе водена от председателката на 50-ия парламент Рая Назарян и е събрала 42 599 гласа.

В 24-и регион, който обгръща най-централните столични квартали, ПП-ДБ с лидер Надежда Йорданова от " Да, България " е получила 38 083 гласа. А листата на ГЕРБ-СДС, която бе водена от някогашния кмет на София Йорданка Фандъкова е събрала  31 609 гласа.

В цяла София резултатът на ПП-ДБ е 128 285 гласа - съвсем половината от гласовете на обединението на тези избори изобщо. ГЕРБ-СДС пък са получили 109 767 гласа в столицата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР