ГЕРБ/ СДС върнаха веднага папката с мандата на Румен Радев,

...
ГЕРБ/ СДС върнаха веднага папката с мандата на Румен Радев,
Коментари Харесай

ГЕРБ върна веднага мандата на Радев, утре започват консултации

ГЕРБ/ Съюз на демократичните сили върнаха незабавно досието с мандата на Румен Радев, както бяха дали обещание.  „ Упълномощена съм от ПГ на ГЕРБ-СДС да ви осведомявам - ние няма да упражним правото за осъществяване на изследователски мандат за сформиране на държавно управление и няма да показва претендент за министър-председател ”, изясни Десислава Атанасова.

Радев от своя страна изясни, че почита тяхното решение, което е било заявявано неколкократно. 

„ В парламентарната република точно парламентарно показаните партии носят отговорност за лъчение на управническо болшинство и образуване на държавно управление “, сподели Радев.

Той уточни, че всички парламентарно показани партии имат своята отговорност за намиране на излаз от задълбочаващите се рецесии – инфлация, здравна, обществена рецесия.

Радев уточни, че от утре привиква съвещания с парламентарно показаните партии за излизане от политическата рецесия. 

Сега в границите на 7 дни президентът би трябвало да избере коя от останалите пет парламентарни групи ще получи третата и последна опция да образува нов кабинет. 



След излизане от президентството, Десислава Атанасова разгласи, че 47-мият парламент е изчерпан  и няма формула за поддръжка в границите на това Народно събрание.

„ Ежедневната мъка за кворум е явна и в този смисъл всяко бавене на процедурите е изцяло безсмислено ”, изясни ръководителят на ПГ на ГЕРБ/ Съюз на демократичните сили. Тя акцентира, че на председателски препоръки са апелирали за разглеждане на законопроекти, които са значими за обществото предвид на 22-та плана, които би трябвало да одобрим за усвояването на парите по Плана за възобновяване от Европейски Съюз.

„ Вчера имаше 3 законопроекта – в пленарана зала ние ги подкрепихме. Ние не поддържаме държавното управление, а значимите тематики за България ”, добави тя и напомни, че предходната седмица са слушали над 20 отчета за активността на омбудсмана. „ Апелирам да се внесат значимите закони, с цел да се обсъдят ”, безапелационна беше Атанасова. Към това се причисли и Томислав Дончев, който съобщи, че всичко е в ръцете на ръководещите, тъй като законопроектите първо би трябвало да се изготвят и след това да се разискват.

От ГЕРБ поддържаха президента, че резонния период за осъществяване на нови избори е началото на октомври поради празничните дни през септември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР