ГЕРБ-СДС ще внесе проект на предложение Народното събрание да вземе

...
ГЕРБ-СДС ще внесе проект на предложение Народното събрание да вземе
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС ще предложат отмяна на зеления сертификат

ГЕРБ-СДС ще внесе план на предложение Народното събрание да вземе решение, с което да задължи министърът на опазването на здравето да анулира зеления документ.

Това разгласи Десислава Атанасова, ръководител на групата, на брифинг в Народното събрание. Искането идва след взетото по-рано решение, че няма да се изисква зелен документ за допуск на депутатите в постройката на Народното събрание.

От ГЕРБ-СДС възразиха против това решение и обявиха, че по този начин се нарушават стандартите в обществото във връзка с противоепидемичните ограничения.

Според Десислава Атанасова разпоредбите би трябвало да са или за всички жители, или за никого. Тя уточни, че се позволяват разнообразни условия за разнообразни браншове от публичния живот.

" Не е възможно да има условие за лекари, учители, възпитаници, сервитьори, бармани, готвачи и други категории работещи български жители за показване на зелен документ или тест, с цел да могат да уважат своето конституционно право на труд, а за народните представители това да не важи ", акцентира още депутатът.

От партия " Възраждане " пък оповестиха, че ще внесат искане за промени в Закона за здравето, с които се анулират административните санкции за неспазването на противопидемичните ограничения.

Костадин Костадинов изясни, че предвид на разразилата се полемика за зеления документ, който по думите му представлявал " дискриминационна мярка ", от парламентарната група на Политическа партия " Възраждане " внасят в Народното събрание промени в законодателството, с които щяло да се даде опция да се " възвърне естественият метод на живот ".

Те плануват изключителна противоепидемична конюнктура да бъде налагана единствено с решение на Народното събрание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР