ГЕРБ-СДС ще върне празен мандат на президента, ако до 12

...
ГЕРБ-СДС ще върне празен мандат на президента, ако до 12
Коментари Харесай

`ГЕРБ-СДС с ултиматум за мандата си, ПП-ДБ искат преговори

ГЕРБ-СДС ще върне празен мандат на президента, в случай че до 12 часа не се схванат с „ Продължаваме промяната – Демократична България “ за споделена отговорност в ръководството.

Това стана ясно по време ексклузивен брифинг нощес – на договарящия екип на ГЕРБ-СДС, отпред с претендента за ротационен министър председател Мария Габриел.

Мария Габриел съобщи, че след всички дни на договаряния няма реализирано единодушие първата политическа мощ – партия ГЕРБ, да бъде равнопоставен сътрудник.

„ Не можем да приемем концепцията ГЕРБ да бъде третиран по друг метод, с изключение на равнопоставен и да има ясна споделена отговорност, в случай че няма смяна в това, което ние сме декларирали, че съставът на държавното управление е също толкоз значим, колкото целите за страната, промените, да ще върна празен мандат “.

По думите на Мария Габриел ГЕРБ и Политическа партия нямат разногласия за главните цели, само че няма да има вид за още 7 дни договаряния, нито присъединяване на ГЕРБ във втория мандат:

„ Днес сме предложили да има единствено ротация сред премиера и вицепремиера, да остане сегашният състав на държавното управление, да бъде доста ясно излъчен сигналът, че всеки министър е виновен за дейностите си и той предстои на промяна и да продължим да почистваме детайлите по съглашението, като отново подсещам, за нас регулаторите, правосъдната промяна, битката с корупцията са цели. Наистина няма вид за 7 дни други договаряния няма никакъв вид, аз персонално да вземам участие в каквото и да било, обвързвано с втори мандат, по тази причина разумното деяние е на следващия ден да се върне досието “.

Деница Сачева, която е в договарящия екип, беше безапелационна, че в случай че няма единодушие по техните претенции, изходът са предварителни избори.

„ Отиваме по скоро на нови избори, в случай че до 12 часа ПП-ДБ имат предпочитание да споделят властта, а не да я държат само и единствено за себе си и за своите партийни функционери, тогава можем да приказваме, в случай че не, тогава връщаме мандата и държавно управление с втори мандат изрично няма да има “.

Също на ексклузивен брифинг – от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ показаха своята версия за договарянията.

Според тях не съставът на Министерския съвет, а настояването за отсрочване на сключване на съглашението сред двете обединения е причина за разрива.

От ПП-ДБ упорстват за продължение на договарянията.

ПП-ДБ прикани ГЕРБ-СДС да се върнат на масата за договаряния, с цел да не дестабилизират страната и да я тласнат към нови предварителни парламентарни избори. Според тях Мария Габриел не трябва да връща на президента Румен Радев празна досието със състав и конструкция на държавно управление.

Готови сме да приемем техните условия за същия състав на кабинет, съобщи Кирил Петков, като посочи, че са имали подготвеност да дадат седем министерства, които от ГЕРБ-СДС са поискали.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР