ГЕРБ-СДС ще регистрира днес листата си с кандидати за народни

...
ГЕРБ-СДС ще регистрира днес листата си с кандидати за народни
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 24.09.2024 г.

ГЕРБ-СДС ще записва през днешния ден листата си с претенденти за народни представители за Пловдив-град за идните избори. Дарик към този момент заяви, че отпред е водачът Бойко Борисов, който обичайно води и още една листа на партията - в 25-ти МИР в София. За Пловдив област лидер е Цвета Караянчева, някогашен ръководител на Народното събрание и дълготраен деятел на ГЕРБ. „ Българска социалистическа партия - Обединена левица “ също ще записва през днешния ден листата си с претенденти за народни представители за Пловдив и региона. Иван Петков още веднъж е отпред на в градската листа. Пред Дарик той съобщи, че за първи път влизат в избори с присъединяване на всички леви обединения и се надява да са вътрешнопартийно сплотени. Водач за 17 МИР Пловдив област от Българска социалистическа партия е Манол Генов. До края на днешния ден се чакат да станат ясни и листите на ПП-ДБ. До момента в РИК - 16 - Пловдив град са регистрирани 19 партии за изборите, а в РИК 17 - Пловдив - област - с листи вземат участие единствено 9 партии.

Красен Кралев ще бъде отпред на листата за народни представители на ГЕРБ-СДС в област Пазарджик. Официално обединението записва листата си в Районната изборна комисия. „ Това е един от мощните региони за нас. Няма да влизаме в директни конфликти с нашите съперници. На България ѝ би трябвало сигурност, непоклатимост и успокоение ”, сподели Кралев след регистрацията. ГЕРБ-СДС в Пазарджик е с цялостна листа от 16 индивида.

Масово къси листи записват партии и обединения за предварителните избори в РИК - Смолян. От 18 регистрирани публично до тази заран, едвам една листа има 8 кандидат-депутати. Повечето са формирани от по двама-трима души, а има и няколко с по един. Това е сериозен спад на кандидат-депутатите в 22-ри Многомандатен изборен регион в Смолян, разясниха за Дарик от РИК. 8-членната листа е на коалиция “ДПС - Ново начало ” с лидер Халил Летифов, който е отпред и в Стара Загора. От парламентарно показаните партии на този стадий листи са записали от “Има подобен народ ” с лидер Александър Вълчев и “Възраждане ” отпред с Ангел Георгиев. Ясни са и водачите на ГЕРБ и “Продължаваме смяната - Демократична България ”. В борбата влиза кметът на Община Смолян Николай Мелемов, който е първи в листата на партията с водач Бойко Борисов. Михал Камбарев е лидер на “Продължаваме смяната - Демократична България ”. Д-р Лидия Чорбанова от „ Движение 21 ” е първа в листата на „ Българска социалистическа партия – Обединена Левица ”.

Районната прокуратура в Пловдив стартира следствие на случая с умрелия след рухване в шахта в града велосипедист. В събота следобяд на тел. 112 постъпва сигнал, че в зоната на ремонтни действия сред ул. " Братя Бъкстон " и бул. " Александър Стамболийски “, колоездач е паднал в шахта. Пристигналите на място полицейски и медицински екипи са открили, че потърпевшият е умрял. Извършват се разпити на очевидци, изземване на материални доказателства, като ще бъдат назначени експертизи и изискана документи с оглед осъществяваните ремонтни действия в сектора и взетите ограничения за сигурност за жителите и работещите на обекта. Шахтата се намира в регион „ Южен “, където се извършва плана за Южния обходен колектор.

Спортна седмица Северен 2024 стартира в Пловдив. От 24-ти до 27-ми септември регионът ще бъде хазаин на вълнуващата самодейност, която има за цел да сплоти възпитаници, родители, учители и спортни клубове към насладата от придвижването. Събитието е част от новата акция на локалната власт „ Спортът е в Северен! “, която цели да насърчи ежедневната физическа интензивност за всички възрастови групи. То е във връзка Европейския ден на спорта в учебно заведение, който се отбелязва на 27-ми септември за десета поредна година. Кампанията ще се организира целогодишно, като ще включва постоянни тренировки, събития и начинания в партньорство с локални спортни клубове. Кметът на регион Северен, Венцислава Любенова, показа: „ Спортът не е единствено средство за поддържане на добра форма, само че и метод за създаване на сплотена общественост. С акцията „ целим да покажем на децата, че спортът може да бъде занимателен и наличен “.Откриването на Спортната седмица е в този час в НУ " Христо Ботев ", като са планувани интензивности в разнообразни спортни дисциплини.

Информации на Искра Койчева, Тина Соколова, Адриан Кулев и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР