ГЕРБ-СДС ще подкрепи в парламента състава на кабинета, предложен от

...
ГЕРБ-СДС ще подкрепи в парламента състава на кабинета, предложен от
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: С ПП-ДБ тепърва започваме да градим доверие

ГЕРБ-СДС ще поддържа в Народното събрание състава на кабинета, препоръчан от акад. Николай Денков и Мария Габриел, сподели Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС в предаването „ Неделя 150 “ по БНР. В името на стабилността и развиването на страната парламентарната ни група ще поддържа този кабинет.

Трудно беше образувано болшинство, което да застане зад държавно управление, само че ние изпълняваме своя ангажимент към гласоподавателите си и жителите по тази причина, че България би трябвало да има постоянно държавно управление, което да мисли дълготрайно, да се оправя с ежедневните проблеми на българите, както и да се движи по цели, които сме задали доста от дълго време – сериозна правосъдна и конституционна промяна, Шенген, еврозоната, сподели още Атанасова.

В отговор на въпрос дали ще ръководят дружно до локалните избори с концепция да се ограничи въздействието на президента, а по-късно да се разделят, Атанасова сподели, че нямат такива проекти. Ние и преди последните избори обявихме, че единствените, с които бихме създали болшинство за общо ръководство, са „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, добави тя. Ние споделяме обща отговорност, не сме в коалиция с тях, а даваме късмет да се осъществя вторият мандат, добави Атанасова.

Тепърва стартира да се гради доверие сред нас, в тези ни партньорски връзки ГЕРБ-СДС се е държал по-коректно, тъй като не участваме в подмолни сделки, не слагаме своя персонален партиен интерес над интереса на България и всеки, наблюдаващ политическия развой, го вижда, уточни още Атанасова. Ние направихме прекомерно доста взаимни отстъпки. Не помня в историята някой да се е отказал от личния си мандат, с цел да даде късмет на идващия, добави тя.

В отговор на въпрос за претенции имунитет на Бойко Борисов Атанасова сподели, че Борисов няма имунитет през последните 12 години, а през последните две години той непринудено се отказал да бъде депутат и по тази причина всички разсъждения за това, че по някакъв метод може да бъде притискан, по-скоро са нелепи. Не мисля, че има каквото и да е от което да се тормози господин Борисов от информацията, която аз имам, сподели още Атанасова.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР