ГЕРБ-СДС ще отстои правото на хората да избират как да

...
ГЕРБ-СДС ще отстои правото на хората да избират как да
Коментари Харесай

Десислава Атанасова към ПП и ДБ: Единственото, което ги вълнува е „вълшебната флашка“


ГЕРБ-СДС ще отстои правото на хората да избират по какъв начин да гласоподават, увери Атанасова

Единственото, което ги вълнува е „ вълшебната флашка “! Такъв укор насочи към Политическа партия и Демократична България ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Парламентът събра кворум през днешния ден едвам на третия опит. В пленарна зала въпреки всичко не влязоха парламентарните групи на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, които малко по-рано сложиха ултиматум, че ще се върнат още веднъж в зала, в случай че „ хартиената коалиция “ изтегли напълно законопроекта, обвързван с измененията в Изборния кодекс, който планува смесено гласоподаване – с машини и хартия.

„ Уважаеми господин ръководител, уважаеми дами и господа, които сте в залата на българския парламент и които осигурихте опция българският парламент да работи и дейно да управлява служебно назначеното от президента Радев държавно управление, тези, които са отвън залата очевидно не желаят това държавно управление да бъде следено и да даде отговор на значимите за България и обществото въпроси, които посредством всички нас задаваме към служебните министри “, съобщи Атанасова.

„ 155 регистрирани – задоволително, с цел да работи Народното събрание и през днешния ден. Кой е в залата? В залата са хората, които постъпват отговорно към своите гласоподаватели, тъй като ние всички сме тук по волята на суверена, изразена с машинно гласоподаване, някои от нас първи след избори с машинно гласоподаване по Изборен кодекс, гласуван за една нощ на Разпети петък по техните правила, с техните машини, с тяхната ЦИК, с техните вътрешни министри ние сме тук по волята на българските жители! Кой отсъства? Отсъстват тези, които са в изолираност и слагат ултиматум на фона на невиждани рецесии в страната “, безапелационна бе Атанасова.

По думите й тези отвън залата очевидно не желаят служебното държавно управление да бъде следено и да даде отговор по значимите за България и обществото въпроси.

„ Искат ли тези, които отсъстват – Политическа партия и Демократична България, да търсим национално виновни решения за това по какъв начин страната ни ще се оправи с инфлацията, която в огромна степен се дължи на тяхното аматьорско ръководство? Как страната ще намалява цените на горивата, чиито цени пораснаха с помощта на великите им каузи, в това число и пред Европейска комисия, защитавайки непознати ползи? Как страната ще продължи да работи без Закон за държавния бюджет или Закон за удължение действието на сегашния бюджет “, попита още тя.

„ План за възобновяване и резистентност, който една година се замотаваше, с цел да могат да си вкарат лобистките акумулатори. По тази тематика доста имаме да приказваме. Много имаме да приказваме и за Gemcorp, само че за това на следващия ден “, закани се Атанасова.

План липсва в отговор на тяхната грандиозна концепция да изведат енергийни мощности от енергийната система на страната. Това обрича над 90 хиляди български жители без работа, без приходи, оставя ги на улицата “, акцентира ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Тя уточни, че е ясно кой желае да работи и кой желае бързи избори, да няма непоклатимост, да няма Еврозона, да продължат да порастват цените на горивата, да се реализира корупционния модел на батериите, „ които ще се чудим по какъв начин да изхвърлим след няколко години “. Отоворът – „ тези, които докараха страната до бездна “.

„ Отговорните от Политическа партия и Демократична България ги няма да приказваме по значимите тематики, както и по тези, които внезапно заплашват сигурността на нашата страна - единствено на 300 км от нас се води война, границата ни всекидневно е атакувана от мигранти. Не желая да напомням, че преди две години миграцията беше нулева. Няма да го постигнете, уважаеми сътрудници. Вие сте несъстоятелни да се справите с каквото и да е “, съобщи Атанасова.

Според нея те може да са „ краткотрайни гости освен на страната, само че и на Народното събрание “.             

„ Ние започваме да изпитваме още по-сериозни подозрения – вълшебната флашка ли им обезпечава изборни победи? И при машините вотът е явен – ясно е кой е първи, втори, шести и седми. Ясно е кой с няколко % и с 20 депутата ще слага ултиматуми на първата, втората и третата политическа мощ “, изрази възмущението си Атанасова.

„ Отговорност се носи в тази зала, не извън, където основателят на оня Изборен кодекс за една нощ на Разпети петък стачкува. Дебатът се води тук. Хайде, в случай че имате причини, в случай че имате храброст, в случай че имате отговорност – заповядайте, ние ще бъдем тук и ще отстоим уговорката, които имаме пред българските гласоподаватели! ГЕРБ-СДС ще отстои правото на хората да избират по какъв начин да гласоподават! Така както гласоподават всички демокрации в Европа и света или по този начин, както сте решили вие за една нощ с флашката или машината на Мадуро? ГЕРБ-СДС ще отстои демокрацията “, увери Десислава Атанасова.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР