ГЕРБ-СДС ще обмислят възможността дали да участват в лидерска среща,

...
ГЕРБ-СДС ще обмислят възможността дали да участват в лидерска среща,
Коментари Харесай

Атанасова за третия мандат: Ще отидем на разговори, ако бъдем поканени

ГЕРБ-СДС ще обмислят опцията дали да вземат участие в лидерска среща, в случай че Българска социалистическа партия провежда такава и в случай че насочи покана към водачите на обединението. Това разяснява в Русе ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, откакто по-рано през днешния ден президентът Румен Радев връчи третия мандат за сформиране на държавно управление на " Българска социалистическа партия за България ".

" Имайте самообладание да изчакаме Националния съвет на Българска социалистическа партия да се събере и дали ще реши да предложения на лидерска среща някой от водачите на парламентарните групи, включително и на ГЕРБ-СДС. Въпреки нашата идеологическа противопоставеност с Българска социалистическа партия и с тяхната парламентарна група, ние би трябвало да уважим напъните на всяка парламентарна група, на която ѝ е връчен мандат и от която се чака да го осъществя ", сподели Атанасова.

На въпрос дали ГЕРБ ще поддържа държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия, Атанасова съобщи, че позицията на ГЕРБ е конкретизирана неведнъж с извършен конгрес, само че " това не значи, че в случай че Националният съвет на Българска социалистическа партия даде мандат на госпожа Нинова да организира лидерска среща и предложения водачите на партиите от нашата коалиция, ние няма да обмислим тази покана ".

" Бих споделила една арабска сентенция, с която и госпожа Корнелия Нинова си е разрешила да даде анонс, че когато дойдат сложни времена, решението е в търпението ", сподели Атанасова.

Тя означи, че от първия ден на съставяне на това Народно заседание от ГЕРБ-СДС изясняват за нужда от лидерска среща, както и да се изготви управническа стратегия или документ по национални цели, под който да стоят подписите на водачите на парламентарните партии, които биха подкрепили държавно управление.

" Винаги има потребност от диалози, когато касаят бъдещето на страната ни. Липсата на политически разговор не би трябвало да бъде толерирано ", сподели още Атанасова.

Председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов съобщи, че разговор в Народното събрание би трябвало да има.

" Ако бъдем поканени на такава среща, ние ще вземем присъединяване. Но не очаквайте от Съюз на демократичните сили да поддържа Българска социалистическа партия - това няма по какъв начин да се случи. Скептичен съм към реализиране на третия мандат ", сподели Христов.

Според Десислава Атанасова връчването на третия мандат на Българска социалистическа партия е предпочитание да не се сформира държавно управление.

" На третия мандат би трябвало да му се даде късмет. Ако не се откри болшинство, което да поддържа държавното управление на госпожа Нинова, прогнозата ми е, че изборите ще бъдат в края на март или при започване на април тази година ", съобщи Атанасова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР