ГЕРБ-СДС ще гласуват против бъдещото правителство, стана ясно след края

...
ГЕРБ-СДС ще гласуват против бъдещото правителство, стана ясно след края
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС ще гласуват против бъдещото коалиционно правителство

ГЕРБ-СДС ще гласоподават срещу бъдещото държавно управление , стана ясно след края на политическите съвещания на президента с втората политическа мощ в 47-ото Народно заседание.

" Каква е политическата логичност опозицията да гласоподава " за " държавното управление? Това те прави автоматизирано част от ръководството. Разбира се, че ще  гласуваме срещу него ", съобщи Томислав Дончев от ГЕРБ. И акцентира, че за тях е първокачествен въпросът кой ще носи отговорност за държавното управление , в случай, че то ще бъде коалиция сред 4 разнообразни обединения.

Какво сподели Радев на новата парламентарна съпротива?

" Вижданията ви за активността на новия парламент и характера на бъдещото ръководство са значими за всички жители и за нас. Вие сте групировка с богат опит в политическия живот на страната и имам вяра, че на този опит би трябвало да подхожда политическата ви мъдрост. Вярвам, че разбирате, че след изборите има смяна в страната и всички би трябвало да се съобразят с не я. "

Това съобщи президента при започване на консултациите си с ГЕРБ-СДС.

" Последните две служебни държавни управления, които назначих стабилизираха страната и демонстрираха, че може да има обединяване сред хората с разнообразни политически възгледи . Вие към този момент се заявихте като градивна съпротива, хората чакат тъкмо това от вас. Мога да ви уверя, че по този начин както бях сериозен към вашето ръководство, по този начин ще бъда и към всяко едно друго ", увери Радев представителите на опозицията. " Въпросът, който касае всички нас е постигнатото през последните месеци да бъде надградено и да вървим напред, а не обратно. Надявам се, че разбирате тези нови пол действителности и обществото чака от вас да сте мощна и градивна съпротива ", съобщи още президентът.
 ГЕРБ Румен Радев ГЕРБ
" Тук сме, с цел да заявим позицията си на съпротива на формиращото се ляво-либерално ръководство ", заяви от своя страна ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова .

Тя увери, че бъдещото държавно управление може да разчита на тяхната експертиза, само че в това време няма да загърбват опозиционната си роля .

" Г-н президент, месеци на чегъртане и репресии белязаха годината, най-силно това беше към симпатизантите на нашата коалиция ГЕРБ-СДС. Въпреки това ние станахме втора политическа мощ в 47-ото Народно събрание. Заради тези над 600 хиляди жители, които още веднъж гласоподаваха за нас, ние подсигуряваме, че ще сме знаеща, можеща и мощна съпротива ", увери Атанасова. И добави: " Ще бъдем с непримирими позиции в отстояването на демокрацията, законността и спазването на Конституцията. Обещавам ви, че в случай че държавното управление има потребност от помощ и съвет от наша страна, освен поради политическата ни мъдрост, само че и поради опита ни, те ще получат съвет. Но всяка неточност ще бъде осветявана, освен тъй като позицията на съпротива го изисква, само че и с цел да има положително ръководство е значимо да има мощна съпротива . "

Атанасова също по този начин изрази противоречие с казаното от Радев във връзка с служебните държавни управления, назначени от него . " Изразявам противоречие с прекомерно позитивната ви оценка във връзка с активността на служебното държавно управление. Вашият оптимизъм не съответствува с нашата оценка, тъй като съгласно нас служебния кабинет не съумя да отговори на няколко рецесии. Разбираме в този момент, че имат желание сътрудниците да предлагат някои служебни министри в постоянното държавно управление. Считам, че служебното държавно управление и президентската институция поставиха усиля да разделят в допълнение обществото ни. Надявам се в новия ви мандат стилът ви на ръководство да е различен ", съобщи още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.
 ГЕРБ Румен Радев ГЕРБ
От обединението показаха и безпокойствие от дейностите на полицията в последните месеци, както и от влизането в редакцията на в. Труд . " След като репресивните органи на страната посещаваха членове и симпатизанти на избрани политически сили по време на акцията, по-късно пристигна ред на университетите. Днес имаме влизане в една медия. Партиите и президентството би трябвало да са поръчител за свободата на словото. Затова ви приканвам като човек, съставил служебното държавно управление да вземете позиция и да съберете информация кой и за какво е задал да влезе полиция в една сериозна медия към президентството и служебния кабинет медия. И редакцията е осъмнала с барикадиран вход и неспособност публицистите да отидат на работните си места ", запита Десислава Атанасова.

Президентът отговори, че не се бърка в работата на изпълнителната власт . " Аз съблюдавам Конституцията и никое държавно управление служебно или постоянно не ми е подчинено. До колкото зная във въпросния случай се касае за неплащани дълго време налози . Вие още преди няколко месеца ме призовахте от парламентарната естрада да се намеся в този случай. Но, вместо да ме зовете мен, вие можехте да помогнете финансово на тази медия, мисля, че имате запас ", приключи Румен Радев.

След консултациите от ГЕРБ подчертаха, че биха подкрепили сложна правосъдна промяна, каквото обаче досега не са чули да се предложи от някой. Също по този начин стана ясно, че цялата им парламентарна група е имунизирана, а някои са и с бустерна доза и имат зелени документи.
На въпрос дали в Народно събрание би трябвало да се влиза със зелен документ, Атанасова коментар, че въпросът ще бъде дискутиран на председателски съвет във вторник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР