ГЕРБ-СДС ще бъде първа политическа формация. Въпросът е да постигнем

...
ГЕРБ-СДС ще бъде първа политическа формация. Въпросът е да постигнем
Коментари Харесай

Румен Христов: ГЕРБ-СДС ще бъде първа политическа сила

ГЕРБ-СДС ще бъде първа политическа групировка. Въпросът е да реализираме оптимално добър резултат, с цел да имаме опция да съставим по-лесно държавно управление. България има потребност от постоянно държавно управление. Това съобщи пред БГНЕС ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

„ Видяхме, че при служебните кабинети това, което е като дълготрайна задача пред страната, мъчно се взема решение. Да, правилно е, че един постоянен кабинет няма гаранция, че ще изкара четири години, само че има по-дълъг небосвод “, акцентира Христов и добави, че тук става дума за небосвод и в този смисъл е належащо да имаме постоянно държавно управление.
Румен Христов
Той разяснява и постъпката на Българска социалистическа партия в Народното събрание по-рано през днешния ден /цялата ПГ на Българска социалистическа партия напусна пленарната зала, когато политическите сили четоха заявления, осъждащи избиването на българския политически хайлайф по време на комунизма през 1945 година Българска социалистическа партия не участва и на едноминутното безмълвие в памет на жертвите на комунистическия гнет - бел. ред./. „ Винаги, когато приказваме за техните изстъпления, за техните закононарушения, за аления гнет в България, те напущат пленарна зала. Де факто те признават, че са наследници на Българската комунистическа партия. Тези хора, наследниците на тези страдалци, които през днешния ден са тук, не желаят отплата, не желаят затвор за тях, не желаят санкции. Искат просто едно опрощение, едно смирение за хилядите избити жертви и население, които са потърпевши по време на техния режим “, сподели Христов и добави, че не утвърждава държанието на Българска социалистическа партия и че то демонстрира още един път, че пъпната шнур с Българска комунистическа партия, със службите на „ Държавна сигурност “ и със руските окупационни сили продължава да витае при тях.

„ Това е един незаконен режим. Има закон, с който е разгласен за незаконен, само че доста, доста не се съблюдава “, уточни той и посочи, че в цялата страна към момента има знаци на комунизма – монументи, надписи, картини, което значи, че обществото не е извървяло своя дълъг път. Председателят на Съюз на демократичните сили е безапелационен, че комунизмът няма почва освен в България, той няма почва в целия свят, тъй като това е една незаконна идеология. „ Но по какъв начин можем да го реализираме – като гласуваме за демократични обединения. Тези, които гледат там, където е мястото на България, а точно към Европа, към цивилизационния свят и този цивилизационен избор, който направихме, би трябвало да бъде следван “, заключи Румен Христов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР