ГЕРБ-СДС ще бъде конструктивна, но тежка опозиция, посочи председателят на

...
ГЕРБ-СДС ще бъде конструктивна, но тежка опозиция, посочи председателят на
Коментари Харесай

Румен Христов: СДС ще е в коалицията с ГЕРБ, там ни е мястото

ГЕРБ-СДС ще бъде градивна, само че тежка съпротива, уточни ръководителят на Съюз на демократичните сили
Председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов се опълчи изрично на апелите за овакантяване на обединението с ГЕРБ. Той посочи в ефира на Българска национална телевизия, че има решение на Националния съвет за взаимно присъединяване на парламентарните избори с ГЕРБ и съглашението сред двете партии е в действие до края на съществуването на 47-ото Народно заседание.

Христов посочи, че Националният изпълнителен съвет на Съюз на демократичните сили няма пълномощията да взема решение дали партията ще е част от коалиция или не, тъй като сходни решения се взимат от Националния съвет.

„ Ще бъдем в тази коалиция, тъй като там е нашето място “, съобщи Румен Христов

Той регистрира, че след последните избори Съюз на демократичните сили е изпратило трима депутати в 47-ия парламент - двама от партията и един от гражданската квота. Сините са получили към 13 000 преференции.

След 6 месеца партията би трябвало да избере ново управление, тъй като мандатът на настоящето изтича. Румен Христов съобщи, че ще се кандидатира още веднъж за лидерския пост. Изтъкна, че е извършил обещанието си да върне Съюз на демократичните сили в Народното събрание.

Румен Христов сподели още, че ГЕРБ-СДС ще бъде градивна, само че тежка съпротива в 47-мия парламент. Биха дали обаче и 100 дни толеранс на възможния нов кабинет.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР