ГЕРБ-СДС продължават усилията да намерят общи приоритети с останалите политически

...
ГЕРБ-СДС продължават усилията да намерят общи приоритети с останалите политически
Коментари Харесай

ПП отива на среща с ГЕРБ заради политиките, а не за кабинет

ГЕРБ-СДС не престават напъните да намерят общи цели с останалите политически сили, с цел да се опитат да сформират кабинет. Лидерът на партията - Бойко Борисов, съобщи, че е оптимист за постоянно държавно управление, само че Кирил Петков е безапелационен, че коалиция с ГЕРБ няма да има.

" Хората някак си сътвориха упования, че това е среща за сформиране на кабинет, а ние ще си приказваме за 16-те политики на " ". Разговори за кабинет с ГЕРБ няма да водим. А за какво вършим тази среща? Защото болшинството сега диктува един дневен ред, който не е дневният ред на хората. И хартиената бюлетина се насили да влезе, нарушавайки закони. Няма никакво мнение от министър ", каза депутатът от " " Михаил Камбарев в студиото на " България заран ".

Той добави, че огромна част от предложенията на неговата партия са свързани с антикризисните ограничения.

" За част от антикризисните ограничения и да сме съответни на всекидневието на нас ни би трябвало нов бюджет. Проблемът сега сред партиите и сред нас, и ГЕРБ е, че в случай че ние покажем, че има задоволително пари, раздавайки задоволително пари, и тази страна бъде в положително финансово положение, както беше предходната година, това ще сътвори упования, че тази страна има пари. От януари изяснявам, че ние няма да банкрутираме ", посочи Камбарев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Народният представител е безапелационен, че пари има, само че въпросът е по какъв начин се считат.

" Ако някой желае да скрие едни пари, може да го направи. В края на годината има нараснали доходи. Ако се огледа години обратно, то е елементарно да се планува, само че е по-лесно да не се планува и в края на годината да влязат едни пари, които не са били планувани и кабинетът да си ги разпише. Ръстът, който служебният министър залага, не е този, който е действително чакаме да бъде ", добави Михаил Камбарев.

По думите му има 2% разлика сред предстоящото и това, което държавното управление афишира.

" Категорично декларирахме, че с ГЕРБ няма да вършим кабинет, ние сме съпротива. В момента дали има или няма кабинет, Народното събрание работи и се одобряват закони. Едва ли е загадка за някого, че преди даден закон да бъде входиран, първо се търси поддръжка от партиите. Изборите пред нас са или да вървим по коридорите от стая в стая, или да се забележим пред камерите и да си кажем: " Това са нашите цели ", акцентира депутатът.

Той счита, че една от най-важните политики, заложени от тях, е механизмът за следствие на основния прокурор.

" Давам ви образец - имаме проблем в Доспат с една поръчка, която е съвсем нагласена. Хората роптаят по телефона. Ние сме подавали сигнали до прокуратурата, от нея нищо не чакаме. Искаме да има надзор върху основния прокурор. Не изключвам и ГЕРБ да ни поддържат за този закон, защото и те започнаха да приказват в тази тенденция. Следващият законопроект е за увеличение на минималната работа заплата, да я вържем с 50% от междинната работна заплата ", поясни Михаил Камбарев.

От " " желаят и още едно нарастване на пенсиите, както и таван за тока за бизнеса.

" Проблемът е, че сега няма болшинство. Как ще се сформира оттук насетне? Не е елементарно, само че не е невероятно. Аз не виждам опити от ГЕРБ, от тях виждам циркулиране по студиата ", възмути се той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР