ГЕРБ-СДС, Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) и ДПС не допуснаха предложение

...
ГЕРБ-СДС, Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) и ДПС не допуснаха предложение
Коментари Харесай

ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС отказаха изслушване на вътрешния министър за охраната на Борисов

ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) и Движение за права и свободи не позволиха предложение за чуване на вътрешния министър Калин Стоянов по изказванията, че чиновници на жандармерията охраняват водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Предложението беше направено от парламентарната група на " ИТН " (ИТН), само че получи поддръжка само от Българска социалистическа партия, " Възраждане " и самостоятелния народен представител Радостин Василев, които не разполагат с болшинство в Народното събрание. Темата за защитата на Борисов беше повдигната по-рано от водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов, който твърди, че Борисов и къщата му в Банкя се охраняват от жандармерията, а такава разпоредба може да бъде издадена единствено от вътрешния министър.

Затова в петък депутатите на Трифонов се пробваха да вкарат проблема в дневния ред на Народното събрание.

" Предлагаме да предложите за гласоподаване точката за чуване на вътрешния министър...да изясни за какво варди с жандармерия къщата на индивида, който през днешния ден по изключение е пристигнал на работа - господин Бойко Борисов. Точката е значима, тъй като господин (Кирил) Петков преди по-малко от година арестува Борисов, а в този момент е разрешил да го варди ", атакува остро ръководещите Тошко Йорданов.

Предложението за чуване на министъра обаче не събра нужния брой гласове, като парламентарните групи гласоподаваха по следния метод:
ГЕРБ-СДС - 64 " срещу " ПП-ДБ - 2 " за, 3 " срещу ", 35 " въздържал се " Възраждане - 36 " за " Движение за права и свободи - 31 " срещу " Българска социалистическа партия - 18 " за " Има Такъв Народ - 10 " за " самостоятелния народен представител Радостин Василев - " за "
След отхвърли Тошко Йорданов реши да показа " декларация " от парламентарната естрада, която сподели, че е " отдадена на лицемерието ". При което той пусна запис от мобилния си телефон на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов от предизборната акция през 2021 година, в която той приканва за битка с Движение за права и свободи и " нито глас за Пеевски ".

Междувременно ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се опита да направи насрещно предложение - Народното събрание да извика водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов за персонално пояснение.

" Да гласуваме процедура по допуск за господин Слави Трифонов. Видяхме, че той праща едни SMS-и. Вместо да изпраща SMS-и до чираците си, по-добре самичък да пристигна тук и самичък да аргументира своите тези ", съобщи той.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков обаче не позволи концепцията за гласоподаване, защото според правилника няма изискване такова искане да се подлага на гласоподаване.

Петъчният ден в Народното събрание стартира с едночасови разногласия към дневния ред и нападки на " ИТН " и Българска социалистическа партия против ръководещите.

Депутатите през днешния ден ще преглеждат близо 10 тематики, измежду които на пристанище " Росенец ", даването на а, както и промени в Закона за правосъдната власт.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР