ГЕРБ-СДС представят своята управленска програма преди изборите 2 в 1,

...
ГЕРБ-СДС представят своята управленска програма преди изборите 2 в 1,
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС представят управленската си програма: Не допускайте хаос и безвремие, не правете експерименти

ГЕРБ-СДС показват своята управническа стратегия преди изборите 2 в 1, които ще се проведат на 9 юни, съобщи кореспондент на " Фокус " .

На събитието участват водача на партия ГЕРБ Бойко Борисов, както представители на парламентарната група, синдикални организации и други. 

" Мисля си, че съществено занятие като политиката би трябвало да има повече планиране, повече цифри, повече допускания ", стартира Томислав Дончев.

" Последните ни разработки от 2023 година са изцяло годни. Не сме се отказали от нито един от стратегическите си цели.

Ако ние сме умни и си вършим заключения, първият е " Не допускайте свръхзадлъжняване ". Новият дълг е съвсем 12 милиарда лв. и не ми казвайте, че той е паднал като % от БВП-то, тъй като БВП-то ще го знаем в края на годината. Големите цифри са безпощадни ", предизвести Дончев.

По думите му България не съумяла да усови средствата от Националния проект за възобновяване и резистентност четири години след неговия старт: " Инвестициите са паднали – и обществените, и частните. Ако погледнете данните за заплащанията по НПВУ, на четвъртата година те са 39,9%, по Оперативните стратегии - 4,46%. Така наподобява, че България се е отказала от тези пари ".

" Изводът е не допускайте безвремие, не допускайте безпорядък, не правете опити ", безапелационен бе Дончев.

По думите му България би трябвало да се стреми да догони освен своите районни съседи, а и останалите страни членки на Европейския съюз.

Образование и пазар на труда

Трябва да създадем нови просветителни стратегии. Нашата система е прекомерно амбициозна в даването на знание и прекомерно неамбициозна в другите сфери “, съобщи Красимир Вълчев.

Сред целите на ГЕРБ-СДС ще бъде обезпечаването на повече училищен практики и развиването на дуалната форма на образование.

" Най-важните политики, които би трябвало да продължим, са поддръжка на учителите и университетските преподаватели. Ако желаеме да притеглим положителните възпитаници и преподаватели, би трябвало да имаме заслужено възнаграждение.

Трябва да продължим да усилваме ресурсите за рационализация на класните стаи, кабинетите, детските градини, дворовете “, съобщи Вълчев.

В сферата на пазара на труда от ГЕРБ-СДС застават зад политиките за поощряване на трудовата подвижност, прогнозирането и анализирането на специалностите на бъдещето, активирането на икономическите неактивни лица, модернизирането на трудовото и осигурителното законодателство. 

Модернизация и цифровизация

ГЕРБ-СДС ще упорстват за дигитализирането на администрацията посредством основаването на " Дигитална община " - консолидиране на държавни регистри, изкарване и предаване на документи и други. Те оферират връчването на фишове и санкции да се случва в действително време през мобилни приложения, както и поощряване на цифрови начинания и планове, посредством основаването на " Хъб за свободни мозъци ". 

От ГЕРБ-СДС оферират основаването и на умни градове посредством въвеждането на изкуствен интелект в организацията на придвижването за отбягване на тапите и други. Те упорстват за мъдро планиране на новата пътна инфраструктура, интелигентно планувани направления, висок стандарт на живот с технологии към жителите, надграждане на системите за видеонаблюдение и други. 

Индустриализация и инфраструктура

От ГЕРБ-СДС приоритизират завършването на Северозападния скоростен път Видин - Ботевград, на Автомагистрала " Русе - Велико Търново ", Автомагистрала " Хемус ", Автомагистрала " Струма " и други. Те ще упорстват и за построяването на тунелите Шипка и Петрохан. 

В сферата на водните запаси ГЕРБ-СДС ще предложат нов законопроект за ВиК. Освен това от партията ще работят и за развиването на зелените политики посредством построяването на слънчеви съоръжения, санирането на постройките, прекосяването към нисковъглеродна стопанска система и други.

Правна промяна

ГЕРБ-СДС оферират промени в Наказателния, Гражданско-процесуални кодекс, както и Наказателно-процесуалния кодекс. Те оферират основаването на чисто нов Наказателен кодекс: " Амбицията ни в границите на цялостен управнически мандат е изчистването на правосъдната промяна ", съобщи Рая Назарян. 

В новия Наказателен кодекс се планува оптимизация на системата за санкции като се сътвори диференциация на общественоопасни действия на " закононарушения " и така наречен " провинения ". 

Стремежът на ГЕРБ-СДС е да обезпечат правосъдната промяна с най-подготвените фрагменти, които имат високи нравствени качества. Те ще упорстват за правна промяна, която да подсигурява спазването на правилото за разглеждането на наказателните каузи в рационален период, ексклузивитет на правосъдния състав, разглеждането на делата до приключването им, продължение на антикорупционната промяна и други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР