ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС влязоха в спор по време на

...
ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС влязоха в спор по време на
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ДПС скочиха на ПП-ДБ в комисията за Нотариуса: Никола Минчев може да бъде сменен

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи влязоха в спор по време на съвещанието на краткотрайната комисия за активността на Мартин Божанов – Нотариуса. Причината за това бе неналичието на кворум на за съвещанието на комисията, а Хамид Хамид разгласи, че ще поиска Никола Минчев да бъде заменен като ръководител на комисията поради нарушение на разпоредбите, съобщи „ Фокус “. 

Председателстващият Никола Минчев стартира заседанието макар неналичието на кворум, а депутатите започнаха с чуването на апелативния прокурор Радослав Димов.

След първия въпрос обаче Хамид Хамид от Движение за права и свободи изиска процедура. В нея той попита по какъв начин може да започва съвещанието, откакто няма кворум и няма гласуван дневен ред.

" Открихте съвещанието, като обяснихте, че правилникът бил неакуратен и трябвало да има промени там. Вие сте човек, който познава прелестно разпоредбите. Когато се открие съвещание, заседанието върви по дневен ред. Той би трябвало да бъде гласуван и признат. По какъв дневен ред се организира това? “, попита Хамид.

" Председател на Народното събрание бяхте. Бяхте свален като подобен, очевидно би трябвало да бъдете свален и като ръководител на тази комисия, тъй като не познавате разпоредбите “, сподели още той.

Хамид упрекна ПП-ДБ в това, че по думите правели своята предизборна акция.

След изказването Никола Минчев направи инспекция на кворума. Установено бе, че подобен няма, само че той съобщи, че чуването въпреки всичко може да продължи. Минчев сподели, че имало опция комисиите да откриват съвещанията си даже при липсва на кворум, защото имало такива проблеми и в предишното и напомни за подобен от края на 47-ото Народно заседание.  

Последва спор сред него и Хамид. Последният съобщи, че още на следващия ден ще внесе план на решение, с което Минчев да бъде заменен от председателския пост. 

" Утре ще внеса план на решение да бъдете сменен с господин Петров или военачалник Атанасов. Той през днешния ден доста плака, тъй че заслужава да бъде ръководител на Комисията ", съобщи Хамид.

Никола Минчев каза, че и двамата не са членове на комисията, а напускайки, Хамид разгласи, че това е политическа акция, а съвещанието се организира в нарушаване на разпоредбите. 

Малко по-късно и Маноил Манев разгласи, че досега всички съвещания на комисията показвали, че нямало по какъв начин да се извлекат данни по случая с Нотариуса, тъй като самите разпитвани казвали, че нямало по какъв начин да споделят такива. Той също направи процедура съвещанието да бъде прекъснато и упрекна ПП-ДБ в " цирк " и " предизборна акция ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР