ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС са събрали мнозинство за констиуционни реформи.

...
ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС са събрали мнозинство за констиуционни реформи.
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС са събрали мнозинство за конституционна реформа

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи са събрали болшинство за констиуционни промени. Това споделиха Мария Габриел и Николай Денков по време на оповестяването на формалния състав на кабинета.

" Проведохме диалози и договаряния за това по какъв начин би трябвало да се реализира конституционна промяна. Стана ясно, че единствено с промени в законите няма по какъв начин да бъде осъществен целия развой, по тази причина беше значимо да забележим дали можем да осигуим поддръжката на 160 депутати "

По-рано през днешния ден стана ясно, че представители на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи заседават в стаята на ГЕРБ в Народното събрание.

" Това, което обсъждахме, е по какъв начин би трябвало да се приготвят съответните промени в Конституцията, по какъв начин би трябвало да се подходи към всички други значими задания, в това число за промяната на регураторите. Ясно беше казано, че всичко ще се случва обществено, по този начин мче да няма скрити сделки ", съобщи Николай Денков.

Кандидатите за регулаторите ще се разискват в Народното събрание. Обсъжданията сред партиите са били за механизми, а не за скрити сделки, съобщи Николай Денков.

Днес бше вкоренен правилото за това да има явен механизъм за разискване на кандидатурите за регулаторите, уточни Мария Габриел.

" Много дълги бяха диалозите, договарянията - извънредно тежки. Радвам с, че яхме водени от това индивидът, който в действителност ще бъде на тази позиция да е доста ясно изразен със своята експертиза, на кого общестото да има доверине, че задачите и упоритостите ще бъдат осъществени ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР