ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС нямат никакви различия по темата Лукойл,

...
ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС нямат никакви различия по темата Лукойл,
Коментари Харесай

Пеевски: ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС вече нямат различия за Лукойл

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи нямат никакви разлики по тематиката " Лукойл ", а до края на седмицата ще излязат и с общ план за измененията в конституцията, които ще се предложат сред първо и второ четене. Това изясни водачът на Движение за права и свободи в Народното събрание Делян Пеевски.

" Всичко за " Лукойл " е изяснено. Ще имаме още някои дребни корекции. За тематиката " Лукойл " към този момент няма никакви разлики ", сподели Пеевски.

Във вторник трите обединения внесоха общ план на решение, съгласно който рафинерията и друга сериозна инфраструктура, обвързвана с производството на петрол, ще може да се продава единствено с решение на Народното събрание и то с гласовете на 160, а не на 121 депутати.

" За конституцията приказваме непрекъснато. Вече работят групи, които стиковат между тях. Ще имаме тази седмица сполучлив общ план какво ще поправяме ", уточни депутатът, който е 100% сигурен, че и бюджетът, и конституцията ще са признати до края на годината.

" За културата има рекорден бюджет. Исканията ще бъдат задоволени. Такъв бюджет не е имало за просвета по всички сфери - театри, музеи, читалища, за филмопроизводство. Най-големият бюджет за просвета ", разяснява Пеевски. 68 млн. лв. са спомагателните средства, които ще се провиснал за просвета от бюджета.

По-рано през днешния ден депутатът от " ИТН " Станислав Балабанов разяснява пред публицисти, че в петък няма да има пленарно съвещание, тъй като Движение за права и свободи имали Коледно празненство. " Вижте графика на шоуто им, в случай че са ангажирани да ни забавляват, може и да имаме ", отговори му Пеевски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР