ГЕРБ- СДС поискаха от президента Румен Радев да поеме политическа

...
ГЕРБ- СДС поискаха от президента Румен Радев да поеме политическа
Коментари Харесай

Напрежение в парламента след като ГЕРБ поискаха оставката на здравния министър

ГЕРБ- Съюз на демократичните сили желаеха от президента Румен Радев да поеме политическа отговорност и да в профил здравния министър Стойчо Кацаров поради несправяне с Коронавирус рецесията..

" Провал на имунизационната акция. Недопустимо е България да остава на последно място по имунизация освен това с над 3 млн. ваксини стоящи във фризерите. Противоречиви послания към българския народ, в това число антиваксърски и такива компрометиращи спазването на ограниченията ", сподели Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

А по време на парламентарния надзор Ангелов изиска от служебния министър председател Стефан Янев да се извини на българските медици. Ангелов пояснява апела на Янев - лекарите да се придържат към хипакратовата клетва като апел - лекарите да се принесат в жертва на политиката, която се води.

Днес Янев благодари на всички медици, които се борят за живота на хората и се извини на тези, които се усещат наранени от думите му.

" Към всички лекари, медицински експерти, всички, които са във веригата и се борят за човешкия живот - дълбока признателност. Ако би наскърбява това, че някой смесва парите с вашето наличие с тази обективна интервенция, да не я назовавам война, в случай че мислите че моите думи са били такива - аз се оправдавам. По отношение на обстоятелството, че се смесват думите, смесват се понятията и се търсят някакви краткосрочни политически дивиденти - господин Ангелов на вас не ви се оправдавам ", длъжностен министър-председател Стефан Янев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР