ГЕРБ-СДС подаде серия от жалби до Централната избирателна комисия, в

...
ГЕРБ-СДС подаде серия от жалби до Централната избирателна комисия, в
Коментари Харесай

Председатели на СИК убеждават гражданите да гласуват на машина

ГЕРБ-СДС подаде серия от тъжби до Централната изборна комисия, в които алармира за нередности в изборния развой.

Членове на Секционни изборни комисии на територията на Столична община всеобщо подканват гласоподавателите още с влизането в секцията да преминат към гласоподаване с машина. Това е нарушаване на ИК, защото в член 206, алинея 1 е посочено, че гласоподавателят може по собствен избор да гласоподават с хартиена бюлетина или с бюлетина за машинно гласоподаване.

В жалбите са посочени и съответни СИК- 44 СИК в 164 ГПИЕ „ Мигел де Сервантес “; 9 СИК в Медицински лицей „ Йорданка Филаретова “; 63 СИК в 97 СУ „ Братя Миладинови “ и други.  

„ Моля да бъде осъществена незабавна инспекция и да бъдат подхванати нужните дейности за прекратяване на умишленото и непозволено ориентиране към машините “, се показва в изпратените тъжби.  

Сигнал за жестоко нарушаване подаде в РИК Хасково претендент за депутат от ГЕРБ-СДС в града.

Настоящият сигнал се касае за нарушаване на изборния развой от ръководителя на СИК № 55, който убеждава  гласоподавателите да гласоподават с машина с изказванието, че е по-бързо и по-лесно. Това е неприемлива интервенция на длъжностно лице член на СИК в процеса на гласоподаване.

„ Моля, да предприемете съответните законосъобразни дейности в границите на вашите пълномощия за прекратяване на порочните дейности на ръководителя на СИК №55, които накърняват правата на гласоподавателите. “, се споделя в сигнала.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР