ГЕРБ-СДС печели предсрочния парламентарен вот, сочат резултатите от exit poll-а

...
ГЕРБ-СДС печели предсрочния парламентарен вот, сочат резултатите от exit poll-а
Коментари Харесай

ГЕРБ печели изборите, според „Тренд“ с над 7% разлика

ГЕРБ-СДС печели предварителния парламентарен избор, сочат резултатите от exit poll-а на социологическите организации „ Галъп ” и „ Тренд ”, направени и финансирани по поръчка на NOVA.

В 48-ото Народно заседание най-вероятно ще има депутати от седем или осем партии.

Без болшинство, само че с първи резултат след днешния парламентарен избор, е ГЕРБ-СДС. За обединяването сред партиите на Бойко Борисов и Румен Христов вота си са дали 24,6% от гласоподавателите по данни на „ Галъп “.
  Графика: Галъп
Втори са „ Продължаваме Промяната ” с резултат 18,9 на 100. Третото място е за Движение за права и свободи. Те взимат 14,8% от гласовете.

Четвъртата позиция е за Българска социалистическа партия. Те се радват на поддръжката на 10,9% от отишлите до урните.

Останалите партии, които съгласно първичните данни ще влязат в идващия парламент, са „ Възраждане ” (10,1%), „ Демократична България ” (7,4%) и „ ИТН ” (4,6%) и партията на Стефан Янев „ Български напредък ” (4,0%).

Под чертата остават, „ Изправи се България ” (1,2%) и Вътрешна македонска революционна организация (0,9%).

С „ Не поддържам никого ” през днешния ден са дали своят вот 3,3 на 100 от гласоподавателите.

Според изследването на организация „ Тренд ”, поръчано и финансирано от NOVA, ГЕРБ-СДС са спечелили в парламентарния избор с 25,7% от гласовете. Второто място е за „ Продължаваме Промяната “ (18,5 на сто). Трета се подрежда Движение за права и свободи с 13,4 на 100. Следват Българска социалистическа партия (11,5%), „ Възраждане ” (10,1%), „ Демократична България ” (7,4%).

На прага на новия парламент към този момент остават „ Български напредък ”, които са спечелили доверието на 3,7% от гласоподавателите, както и Има Такъв Народ са с резултат 3,6%. „ Изправи се България ” – с 1,4% и Вътрешна македонска революционна организация 1,2%, са под чертата.

Опцията „ Не поддържам никого ” са избрали 3,0 на 100 от отишлите до урните.

Избирателната интензивност по данни на „ Тренд ” към 19.00 ч. е 33,6%.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР