ГЕРБ-СДС не взеха проучвателния мандат за съставяне на правителство в

...
ГЕРБ-СДС не взеха проучвателния мандат за съставяне на правителство в
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС върнаха мандата. Президентът започва нови консултации с партиите утре

ГЕРБ-СДС не взеха проучвателния мандат за сформиране на държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание. Отказът на партията заяви ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова. " Парламентарната ни група няма да упражни даденото от Конституцията право за осъществяване на изследователски мандат за сформиране на държавно управление и няма да показва претендент за министър-председател, който да получи проучвателния мандат ", изясни тя.

Радев уточни, че почита решението на партията да не се възползва от правото да излъчи претендент за министър председател. " Вие нееднократно декларирахте това ваше решение. Но в парламентарната република точно парламентарно показаните политически партии носят директна отговорност за лъчение на управническо болшинство и образуване на държавно управление ", съобщи той.

С това се стига до последния късмет за осъществяване на държавно управление в сегашния парламент - третият мандат. Заради това Радев стартира нови съвещания с парламентарно показаните партии. Срещите на " Дондуков " 2 ще се проведат в петък. " За да чуем по какъв начин виждат те излаз от създалата се рецесия, какви благоприятни условия виждат за съдружни диалози за търсене на болшинство в границите на този парламент, към какви цели и стратегии могат да търсят обединяване, с цел да реша на кого да връча третия мандат ", изясни за консултациите президентът.

Според Радев въпросът за властта не анулира отговорността пред жителите и страната, която носят всички политически сили. " Българите чакат от политиците решенията и отбраната на националния интерес да бъдат сложени над партийните сметки ", заключи президентът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР