ГЕРБ-СДС настоя премиерът Кирил Петков да дойде спешно в Народното

...
ГЕРБ-СДС настоя премиерът Кирил Петков да дойде спешно в Народното
Коментари Харесай

ГЕРБ вика Кирил Петков в НС да каже какъв форсмажор за държавата готви Нинова

ГЕРБ-СДС настоя министър председателят Кирил Петков да пристигна незабавно в Народното събрание и да изясни какъв закон за форсмажор готви държавното управление. Притесненията на опозицията са, че това значи всичко в страната да спре да действа. Искането формулира ръководителят на ПГ на групировката Десислава Атанасова.

Поводът е изявлението на вицепремиера Корнелия Нинова пред икономическата комисия в сряда. Нинова разгласи: " Ще предложим на Министерския съвет да се разгласи форсмажор поради войната, с цел да се облекчи българския бизнес. Така ще могат да се предоговарят контракти за доставки, да се отсрочват неустойки и да се отсрочват периоди ". По думите й документът е подготвен и ще се гласоподава още на идващото държавно съвещание идната сряда.

" Вчера, когато беше оповестено това от отрасловия вицепремиер, безусловно телефонът ми се възпламени от шефове на лечебни заведения ", съобщи от трибуната проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ. " В Конституцията не съществува форсмажор ", сподели той и добави, че подобен текст има единствено в Търговския закон. " Без да е оповестена война в България, поради желанието на нашето държавно управление да възпламени такава комерсиална война, да пристигна министър председателят и да изясни ", прикани някогашният здравен министър.

Парламентарният ръководител Никола Минчев одобри предлагането и се ангажира, че незабавно ще се свърже с министър-председателя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР